Yandex.Metrica

Cât costă magazinul de la bloc

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dezvoltatorii noilor ansambluri rezidenţiale din Cluj au inclus în planuri şi suprafeţe comerciale. Unităţile amenajate la parter sunt mai ales puncte alimentare sau spaţii medicale.

Preţurile solicitate de proprietari în acest segment de piaţă s-au micşorat odată cu scăderea pieţei imobiliare la Cluj, înregistrând diminuări de câteva sute de euro pe un metru pătrat.

Dezvoltatorul Coratim mai are un singur spaţiu disponibil din cele 11 câte au fost delimitate la parterul blocului ridicat pe Calea Moţilor. În total, suprafaţa alocată în proiect spaţiilor comerciale a fost de aproximativ 700 mp, iar unitatea disponibilă are 38 mp. “S-au vândut bine aceste spaţii fiindcă e o zonă bună. Au venit firme care au fost interesate de vadul comercial, de servicii pentru proprietarii blocului, dar şi pentru o zonă mai extinsă, fiindcă vin şi clienţi din Hasdeu”, a menţionat Daniel Dumitraş, asociat în cadrul Coratim. Spaţiile au fost vândute cu preţuri de 1.800 – 2.000 euro/mp. Printre societăţile care au luat spaţii aici se numără un operator fast-food, o cafenea, o farmacie, un magazin alimentar, un cabinet medical, stomatologic şi chiar un magazin de îmbrăcăminte second-hand.

În vecinătate, Beyfin a vândut spaţiul comercial disponibil înainte de izbucnirea crizei financiare şi a căderii pieţei imobiliare, când astfel de spaţii puteau fi tranzacţionate cu peste 2.000 euro/mp. “Noi am vândut foarte bine, cu 2.400 euro/mp, iar acum spaţiul este închiriat către o firmă din domeniul tehnologia informaţiei-recuperare de date. În celălalt spaţiu ne-am instalat noi sediul. Este o zonă căutată, lumea vrea să închirieze acolo, dar acum şi chiriile au scăzut cam la jumătate faţă de vârful atins înainte de criză”, spune Augustin Abrudan, director al Beyfin România. Blocul de pe Calea Moţilor are deja locatari, dar mai sunt încă libere două apartamente, cu un preţ de vânzare de 1.300 euro/mp.

În ansamblul Sala Sporturilor, din vecinătatea şantierului viitorului stadion Cluj Arena, mai sunt nouă spaţii disponibile pentru vânzare, în vreme ce alte şase şi-au găsit proprietari (cabinete medicale, birouri, magazin alimentar). Spaţiile aflate încă pe piaţă au suprafeţe cuprinse între 79 mp şi 111 mp. Cinci au vedere spre Sala Sporturilor şi patru spre curtea interioară a ansamblului de locuinţe, iar preţurile au ajuns la 800 euro/mp, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. Acestea s-au diminuat treptat, odată cu scăderile de preţuri înregistrate pe piaţa locală: de la 1.200 euro/mp, cât cereau propietarii acum un an şi jumătate, au ajuns la 1.000 euro/mp, iar acum spaţiile costă 800 euro/mp. “În ultimul timp, spaţiile de genul acesta sunt mai puţin căutate, iar cei care încă sunt interesaţi să cumpere vor, în general, suprafeţe mici, de până în 40 mp”, explică Violeta Dunca, consilier de vânzări la ansamblul Sala Sporturilor.

Magazinele de proximitate fac legea

Din suprafaţa totală de spaţii comerciale din Cluj, 44% este acoperită de unităţi de proximitate şi specializate (mobilier, materiale de construcţii, pieţe auto), 35% de centre comerciale, iar restul de unităţi tip supermarket, hypermarket, cash&carry, discount şi bricolaj, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Fix Up Marketing. Comercianţii preferă pentru închiriere spaţii în zona centrală (Bd. Eroilor, Bd. Ferdinand, Napoca, Piaţa Mihai Viteazul). Preţurile cerute au atins încă din acest an valori de 30-55 euro/mp, conform datelor agenţiei Maxintermedia. În cartierul Mărăşti, cele mai solicitate zone sunt str. Fabricii – Sensul giratoriu, în Mănăştur se caută spaţii pe str. Izlazului, în zona Pritax sau pe Calea Floreşti, în Zorilor – Piaţa Zorilor, iar în Grigorescu – cele din preajma Pieţei Fortuna.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca sau Spatii comerciale la parterele blocurilor

Se pare ca proprietarii ansamblurilor rezidentiale din Cluj-Napoca sunt, in genere, de acord cu amplasarea la strada a spatiilor comerciale. Cu alte cuvinte, companiile si firmele in cautare, pana acum disperata, de spatii pentru diverse activitati de factura tranzactionala se pot relaxa, dezvoltatorii imobiliari fiind mai mult decat dispusi sa inchirieze anumite portiuni ale imobilelor recent construite. In aceeasi ordine[...]

Citeste mai mult
top 5 cele mai bine cotate cartiere din Cluj
Acum 3 luni 0 Comentarii

Top 5 Cele mai bine cotate cartiere din Cluj-Napoca

Ianuarie este una din lunile de vârf pentru tranzacții imobiliare, mai ales în ce privește materializarea, după Sărbători, a intențiilor de cumpărare. Este perioada marilor decizii! Recomandarea specialiștilor Blitz este să profiți de prețurile în scădere din ultimele trei luni și să faci acum pasul pe care ai tot așteptat să-l faci pe durata lui 2020. Dacă ai avut îndoieli,[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

La Cluj, apartamentele vechi cu trei camere ţin la preţ

Preţurile apartamentelor, terenurilor, birourilor, spaţiilor comerciale şi industriale din Cluj au scăzut în prima jumătate a lui 2010, indiferent că vorbim despre cumpărare sau închiriere. SCĂDERE DE 3% PE SEGMETUL REZIDENŢIAL Potrivit unui studiu realizat de Darian, în ceea ce priveşte apartamentele, atât cele vechi cât şi cele noi s-au ieftinit în perioada ianuarie-iunie 2010 cu aproximativ 3% comparativ cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon