Yandex.Metrica

Castelul Gilau a fost retrocedat! (foto)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Castelul din Gilau, a fost retrocedat fostilor proprietari dupa un proces ce a durat 10 ani, ne anunta Citynews.

Construit in anii 1300, de catre Episcopul Transilvaniei, Castelul Gilau a suferit mai multe transformari de-a lungul timpului, fiind reconstruit de catre lungul sir de proprietari de vita nobila pe care i-a avut.

Initial resedinta de episcop, castelul devine in 1541 resedinta reginei Isabella a Ungariei, vaduva regelui Ioan I. Mai tarziu, in 1633, castelul este dobandit de principele Transilvaniei, Gheorghe Rakoczy I, in perioada caruia, castelul capata o forma foarte apropiata de cea actuala. Dupa 30 de ani, in 1663, castelul intra in proprietatea baronului Banffy de Losoncz. Familia Banffy a detinut castelul pana dupa al doilea razboi mondial, cand a fost confiscat de statul roman. In 1911, castelul a fost vandut Katherinei Barcsay, nascuta contesa Banffy de Losoncz iar urmasii acesteia au revendicat dupa revolutie pretioasa constructie de la vest de Cluj.

Dupa aceasta scurta istorie, va prezentam mai jos o galerie foto, cu imagini actuale si din perioada 1940.

Foto:

Sursa: www.gilaucastle.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: 310 cladiri din centrul istoric necesita reparatii capitale

Conform declaratiilor lui Sorin Apostu, nu mai putin de 310 cladiri din centrul istoric al Clujului necesita interventii de restaurare a fatadelor. Se pare, insa, ca lucrarile de reabilitare vor fi demarate la doar 39 de imobile, restul proprietarilor neajungand la un consens in ceea ce priveste documentatia necesara prestarii acestor servicii. Primaria Cluj-Napoca a urgentat procesul de identificare a[...]

Citeste mai mult
coming back soon