Yandex.Metrica

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni.

In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul imobiliar.

In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca preturile caselor executate silit sunt mult mai mici decat cele ale apartamentor, acestea din urma fiind scoase pe piata cu sume care se invart in jurul unei medii de 500 euro pe metru patrat.

Astfel, cele mai ieftine apartamente pot fi cumparate in Arad, unde pretul de start nu depaseste 83 de euro/mp. Pe locul doi in topul localitatilor cu cele mai ieftine locuinte se afla Giurgiu, unde pretul mediu este de 468 euro/mp.

Bucurestiul se inscrie in categoria oraselor in care apartamentele executate silit sunt scoase pe piata cu preturi deloc neglijabile, media pe metru patrat depasind pragul de 1.060 euro. In aceasta ordine de idei, cel mai scump oras ramane, in continuare, Constanta, unde pretul mediu pe metru patrat ajunge la 1.192 euro.

Acestea fiind spuse, remarcam faptul ca apartamentele executate silit sunt mult mai scumpe decat casele scoase pe piata prin ordin judecatoresc.

Astfel, in Mures, pretul de pornire al unei licitatii este de 20 euro, in timp ce in judetul Alba pragul de jos al unei tranzactii este de 110 euro/mp.

In Harghita, pretul de start al unei licitatii organizate in jurul caselor executate silit este de 197 euro/mp, in Vrancea media nu depaseste 932 euro, in Valcea pragul minin este de 557 euro/mp, iar in Bucuresti ajunge la 228 euro.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca pretul caselor executate silit este, in Constanta – orasul cu cele mai ridicate valori pe acest segment – , de aproximativ 3 ori mai mic decat in cazul apartamentelor licitate, pragul nedepasind 467 euro/mp.

Suprafata totala a caselor executate silit a fost, in luna iulie a acestui an, de 6.664 mp, adica 44 de locuinte cu o suprafata utila medie de 150 mp.

Cele mai ieftine bunuri imobile scoase la licitatie raman, in continuare, terenurile, cele mai mult fiind proprietatile cu specific agricol din zonele extravilane.

–          Cel mai ieftin teren poate fi achizitionat in Calarasi,cu 13 lei/mp.

–           Pe locul doi se afla Brasovul, unde preturile pornesc de la 1 euro.

–           In Bucuresti, pretul terenurilor executate silit este de 60 euro/mp.

–           In Constanta, media este mai mica, astfel incat un mp de teren aflat in executare silita este de 53 euro/mp.

–           Cel mai scump teren, in luna iunie, poate fi licitat in Valcea: 74 euro/mp.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Riscurile pe care le implica valorificarea imobilelor executate silit

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata libera, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Bancile scot la vanzare peste 2.000 de imobile executate silit

Suntem informati ca piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. Nu mai putin de[...]

Citeste mai mult
coming back soon