Yandex.Metrica

Casele din Paris sunt acum mai scumpe decât înainte de criză

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preţurile proprietăţilor din capitala Franţei au crescut cu 7,8% în ultimele 12 luni şi au depăşit nivelul de dinaintea crizei economice.

Preţul mediu al unui apartament cu suprafaţa de 50 mp este acum de 334.000 de euro, cu excepţia clădirilor noi, arată statisticile Asociaţiei Notarilor din Paris. Recordul anterior, de 6.620 de euro/mp, fusese stabilit în ultimul trimestru din 2008.

Raportul Asociaţiei Notarilor explică această creştere a preţurilor prin faptul că în Paris numărul caselor scoase la vânzare este foarte mic. Preşedintele Asociaţiei, Christian Lefebre, este de părere că preţurile vor continua să crească până la finalul acestui an, în condiţiile în care cererea depăşeşte cu mult oferta. Lefebre a declarat că este posibil ca, în 2010, preţurile proprietăţilor să crească cu 10 procente.

Valoarea imobilelor din Paris variază în funcţie de zonă, însă preţurile au crescut în 13 dintre cele 20 de arondismente. În prezent cele mai scumpe apartamente se află în districtul al şaselea şi costă în medie 9.900 de euro/mp. Însă locul cu cele mai costisitoare case din Paris rămâne St Germain des Pres, unde locuinţele se vând cu 12.400 de euro/mp.

Casele care s-au scumpit cel mai mult în ultimele 12 luni sunt cele din districtul al doilea, unde majorarea a fost de 19,3%. La polul opus se situează districtul al nouăsprezecelea unde preţul mediu al unui apartament de 50 mp este de 267.000 de euro. Însă, datorită preţurilor mici această zonă atrage investitorii ca un magnet.

Potrivit www.propertywire.com, revigorarea pieţei imobiliare pariziene a fost reflectată în toată ţara, astfel încât preţurile apartamentelor au crescut cu 6%, în timp ce casele s-au scumpit cu 5,8% în 2010, după ce în 2009 preţurile au scăzut cu 7,11%, arată datele Institutului Naţional de Statistică francez.

Bancile lasa la pret, dar degeaba. Vezi de ce se prafuiesc pe […]
Cu toate acestea, Christian Lefebre avertizează că este riscant să cumperi o proprietate în Paris. Dobânzile creditelor ipotecare au ajuns la un minim istoric, însă vor creşte, iar cumpărătorii ar putea ajunge în incapacitate de plată.

“Să locuieşti în Paris a devenit un lux. Apartamentele sunt la fel de căutate ca aurul. În ultimii 15 ani preţurile au crescut de două ori şi jumătate, iar salariile doar de 1,6 ori. Dacă lucrurile vor continua aşa, nu va fi bine”, a punctat preşedintele Asociaţiei Notarilor din Paris.

În ciuda preţurilor mari de pe piaţa imobiliară este de aşteptat ca Parisul să-şi păstreze popularitatea în rândul investitorilor care doresc să-şi închirieze proprietăţile. Potrivit holidaylettings.co.uk, capitala Franţei este cea mai populară locaţie în rândul chiriaşilor. Aceştia preferă în general apartamente cu un singur dormitor.

Sursa : Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 6 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 6 luni 0 Comentarii

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou. Cea mai mare creștere a prețurilor[...]

Citeste mai mult
Acum 10 luni 1 Comentarii

Prețurile apartamentelor cresc în continuare, dar mai lent în ultimele luni ale anului

De ce cresc prețurile apartamentelor mai lent? Împreună cu specialiștii Blitz am analizat evoluția prețurilor din septembrie și octombrie 2018 și vom răspunde curiozităților pe baza informațiilor detaliate extrase din Indicele Blitz. Prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca și Florești, per ansamblu, au suferit creșteri în luna octombrie față de septembrie 2018. Cu toate acestea, nici una dintre creșteri nu a fost[...]

Citeste mai mult