Yandex.Metrica

Casa “verde” in cadrul Targului National Imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cetatenii romani par a fi, dintr-un motiv sau altul, completamente refractari la influentele de factura ecologica, adicatelea casele „verzi” au atat de putina trecere pe piata libera din Romania incat sunt absolut irelevante, fapt inexplicabil in conditiile in care cladirile eco sunt, de regula, mai ieftine decat cele conventionale.

Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca avem dezvoltatori si constructori suficient de indrazneti si de insistenti incat sa nu bata in retragere cand vine vorba de introducerea pe piata libera a proiectelor „verzi”. In conditiile in care cetatenii romani sunt, cel putin in acest moment, prea putin dispusi sa-si modifice valorile „existentiale”, persistenta acestori investitori este salutara.

Ca tot veni vorba de proiectele ecologice, amintim faptul ca organizatorii Targului National Imobiliar au avut buna inspiratie de a introduce pe lista de „atractii” si inventivul Star Dome. Este vorba de o locuinte de lemn construita in forma de dom geodezic.

Piata este setata pe constructii de performanta energetica din clasa D. Si automat, clientii vor putea sa gaseasca constructii din aceasta categorie care pot sa bata la pret constructia mea, care este din clasa B. Inca nu este setata piata, asa cum este la electrocasnice, la frigidere… O sa se ajunga si acolo, dar deocamdata nu reprezinta un ajutor sau un impuls pentru noi. Este o piata inca needucata.”, spune Florin Dobrescu, dezvoltatorul conceptului.

In acest moment, exista doar doua astfel de locuinte, una in Rucar, alta in Muntii Buzaului.

Eu am preferat sa fiu primul cobai in ce priveste aceasta structura si mi-am facut o casa de vacanta la Rucar, care poate fi vizitata cu un anunt prealabil. Initial, eram in discutii avansate pentru un hotel in rezervatia biosfera Delta Dunarii, compus din 25 de domuri cu pereti translucizi, deci cu totul spectaculos. Dar acest lucru se intampla in prima jumatate a anului 2008, cand a venit criza, incapacitatea de finantare si am vazut toate aceste proiecte evaporandu-se din fata ochilor mei., adauga Dobrescu.

In mod normal, structura aceasta costa cu 20% mai putin decat o structura clasica din aceeasi categorie. Economia incepe inca de la fundatie, continua prin reducerea cantitatii de material generata de forma economica si se termica cu micsorarea costurilor de intretinere, generate de ceea ce initial pare un dezavantaj: suprafata mica.

20% mai putina suprafata anvelopanta inseamna 20% mai putine pierderi sau mai putine transferuri termice necontrolate intre interior si exterior. Dar clientii de obicei percuteaza greu la un avantaj care este de doar 20%.”, arata Dobrescu.

La fel de interesanta ca structura locuintei este si fundatia ei. Structura poate fi ancorata pe teren prin metode care pot parea nesigure pentru un ochi neavizat.

Fundatia, comparativ cu una obisnuita, a fost la jumatate din consumul de material, probabil. Pentru o constructie care are 44 mp suprafata utila, fundatia a avut 8,5 metri cubi de beton, deci foarte putin. Constructia pe care o avem in Muntii Buzaului nu are fundatie deloc. Este un pat de pietris pe care este asezata pe o fata aceasta sfera., spune Dobrescu.

Aceasta structura este completata cu niste picioare reglabile, care o mentin la orizontala, daca in timp apar tasari inegale. Aceste picioare pot combate tasari de 10 cm ale solului, desi dezvoltatorul spune ca, la greutatea mica a acestor structuri, asemenea variatii au o probabilitate foarte mica de a se produce.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara in 2011

Cativa analisti imobiliari entuziasti au ajuns la concluzia a piata imobiliara rezidentiala a ajuns la limita-i cea mai de jos, viitorul urmand a fi, in mod necesar, unul al cresterii neconditionate. In ciuda faptului ca acest sector cunoaste, intr-adevar, unele majorari de relevanta ambigua, "critica imobiliara" se imparte in doua tabere, cei sceptici fiind de parere ca pragul de jos[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Care sunt avantajele organizarii unui targ imobiliar?

La recent incheiatul Targ National Imobiliar din Bucuresti, organizatorii se lauda cu un numar foarte mare de vizitatori: peste 6.500 de platitori au participat la targ si alte peste 15.000 de persoane au accesat site-ul targului imobiliar. "Editia ade toamna a TNI a fost un real succes. Expozantii au programul incarcat de vizionari stabilite pentru cel putin trei saptamani dupa[...]

Citeste mai mult
coming back soon