Yandex.Metrica

Casa solara- o locuinta care te scapa de facturi !

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Romania are viitor in constructii. 40 de studenti romani au dat nastere unui prototip revolutionar, inscriindu-se cu acesta la Solar Decathlon Europe 2012- unul din tre cele mai prestigioase concursuri de arhitectura sustenabila si tehnologii integrate.

Casa PRISPA este numele primit de constructia solara, ce va fi scoasa la licitatie dupa participarea la concurs. Pretul de pornire este de 50.000 de euro, desi valoarea locuintei este de aproximativ 125.000 de euro. Mai mult, pentru cei care nu se vor inscrie la licitatie, casa solara va fi disponibila in viitor la un pret situat intre cele doua valori.

Avantajele principale ale constructiei revolutionare sunt legate de costurile cu energia electrica si cu incalzirea- ZERO! Constructorii ne promit o viata fara facturi, iar succesul unei astfel de retete este garantat.

“Cred ca e mai mult o obisnuinta si un exemplu al vecinului sa folosim cat mai mult beton. Noi vrem sa ne intoarcem la materialele traditionale: lemn, lut si piatra. Lutul regleaza umiditatea interioara: daca este prea mult absoarbe, daca e prea putin, ofera. Importante sunt si principiile pasive, axarea nord-sud: la nord avem minimul de vitraje, la sud maximum, sa intre cat mai multa lumina. Dar pentru ca vara sa nu fie prea cald, avem o prispa umbrita care asigura cu 4 grade mai putin la interior, deci cheltuim mult mai putin ca sa climatizam”, a declarat Adriana Mihailescu, reprezentant PRISPA.

Un alt avantaj major al locuintei PRISPA il reprezinta adaptabilitatea la cerintele clientului. Daca, de exemplu, cineva doreste sa adauge si surse de incalzire conventionale, nu exista limitari in acest sens.

“Exista foarte multe variante care pot fi folosite(…)noi nu le-am folosit pentru ca a trebuit sa respectam normele concursului. De asemenea, noi am folosit numai materiale locale(…) Daca am folosi lemn din Norvegia, unde sunt intr-adevar alte esente, culori mult mai frumoase, totul ar fi mai scump. dar nu exista niciun motiv pentru care potentialii clienti sa nu cumpere casa asa cum este ea acum”, a mai precizat Adriana Mihailescu.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 luni 0 Comentarii

Prima Casă: avantaje și dezavantaje, alternative și viitorul programului

Prima Casă este încă de la lansarea pe piață unul dintre cele mai accesate credite ipotecare din România. Doar în perioada martie 2017 - martie 2018, 60% din totalul creditelor acordate la nivel național au fost credite prin programul Prima Casă. Alături de specialiștii Blitz în domeniu, vom analiza avantajele și dezavantajele programului, ce alte opțiuni există pe piață și[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult