Casa dintre copaci

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Casa Wilkinson, construita de arhitectul Robert Oshatz, este un exemplu de arhitectura contemporana, ce se afla intr-o perfecta comuniune cu situl pe care este amplasata. Casa se afla intr-o zona impadurita, cu un grad de inclinatie ridicat, iar peretii realizati din sticla permit iluminarea naturala a spatiilor interioare si, in acelasi timp, ofera panorame spre acoperisul format de ramurile copacilor. Deschiderea creata de acesti pereti satisfac exigentele proprietarului de a auzi si urmari viata pasarilor din jur si, totodata, transforma casa intr-o componenta a peisajului inconjurator.
Casa are un plan liber, spatios, cu o varietate de piese de mobilier incastrate, blaturi si corpuri de depozitare. Spatiul principal al casei consta intr-unul singur deschis, care include o zona de zi, bucataria, diningul si semineul. Acest spatiu se deschide apoi in exterior prin intermediul unei console din deck-uri de lemn. Casa are o suprafata totala de 393 m2, dintre care 234 m2 formeaza parterul, iar pe cei 159 m2 se desfasoara nivelul inferior, care consta in trei dormitoare si doua bai.Materialele naturale ofera o varietate de culori si texturi, ce creeaza un interior calduros si primitor. S-au folosit lemn de cedru, gips-carton, tigla, ardezie, granit si cupru. Intregul spatiu pare a pluti liber intre interior si exterior, prin continuitatea materialelor de la interior si peretii de sticla. Liniile curbe contribuie la sentimentul de liniste; o serie de grinzi curbe sprijina tavanul inalt, olanele din cedru descriu o serie de curbe organice, iar sticla ce incapsuleaza camera de meditatie din apropierea zonei principale ia o forma circulara.
In aceasta locuinta, arhitectul a creat o structura captivanta. Casa este confortabila, iar formele plutitoare confera senzatia de calm, de relaxare, care este foarte rar intalnita in constructiile contemporane. Casa reprezinta implinirea idealului lui Oshatz de a crea cladiri care se integreaza in natura, in timp ce locatarii acestora se regasesc cu ele.
Arhitectul nu a ignorat niciun detaliu; pentru a asigura o ventilatie naturala, acesta a prevazut o incalzire prin pardoseala. Din moment ce proprietarul este un impatimit al muzicii, Oshatz s-a ocupat de acustica spatiului interior si a proiectat volumele casei astfel incat acestea sa rezoneze cu ritmul muzicii.

Exteriorul casei este realizat dintr-o serie de straturi orizontale de cupru, stinghii din lemn de cedru si acoperis din cupru. Pasarela de la intrare traverseaza o mica gradina japoneza. Elementul cel mai izbitor al intrarii Resedintei Wilkinson este forma sa arhitecturala. Intrarea se realizeaza sub un acoperis din cupru care coboara, luand forma unui cilindru, si cu ajutorul unei usi pivotante din sticla. Corpul cilindric traverseaza restul spatiului, trecand prin bucatarie si biblioteca, fiind apoi preluat de marginea puntii. Tubul asigura o legatura coerenta, care pare a lega intreaga compozitie.
Sursa:Condo

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.