Casa de urgenta: ieftina si simplu de construit

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Nu avem intentia de a scrie un text cu tenta apocaliptica, informatiile pe care urmeaza sa le cititi fiind de ordin practic. Daca sunteti sau nu de acord cu cele propuse, este o cu totul alta poveste. Conteaza, in primul rand, permeabilitatea si dechiderea fata de informatiile noi sau inovative.

Acestea fiind spuse, facem apel direct la imaginatia dumneavoastra. Cum ati construi o casa daca ati locui intr-o zona cu risc ridicat? Ce materiale ati folosi daca ati locui intr-o regiune in care cutremurele sunt la ordinea zilei? Cum ati concepe santierul daca ati sti ca nu aveti resursele financiare pentru reconstructii, in principiu, nelimitate?

Suntem informati, via Bloombiz.ro, ca doi britanici inventivi si-au pus aceste intrebari in mod repetat si au ajuns la o solutie care, prin simplitatea si eficienta pe care le implica, pare de-a dreptul rizibila.

Cei doi sustin ca pot ridica o casa in mai putin de o zi.

Pentru a nu cadea in anecdotica ieftina, trecem direct la subiect. Cei doi britanici au „gandit” o casa care, desi arata initial ca un cort, are toate particularitatile unei case traditionale.

Materilul folosit pentru aceasta inventie este o panza de beton care isi „intra in drepturi” abia dupa ce este udata. Casa este livrata sub forma unui cort impachetat. Este nevoie de doar doi oameni pentru a o ridica, iar timpul necesar operatiunii nu trece de o ora. La final, cortul trebuie udat cu apa din belsug pentru a se intari, particulele de ciment din panza reactionand aproape instantaneu la orice tip de lichid.

Aceasta casa-de-urgenta poate avea, in forma in care este acum propusa de catre cei doi britanici, aproximativ 269 de matri patrati utili.

Proiectul costa nu mai mult de 8.000 de dolari.

Trecand peste faptul ca designul lasa mult de dorit, nu putem ignora faptul ca solutia celor doi este de o eficienta infioratoare.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.