Yandex.Metrica

Casa de urgenta: ieftina si simplu de construit

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Nu avem intentia de a scrie un text cu tenta apocaliptica, informatiile pe care urmeaza sa le cititi fiind de ordin practic. Daca sunteti sau nu de acord cu cele propuse, este o cu totul alta poveste. Conteaza, in primul rand, permeabilitatea si dechiderea fata de informatiile noi sau inovative.

Acestea fiind spuse, facem apel direct la imaginatia dumneavoastra. Cum ati construi o casa daca ati locui intr-o zona cu risc ridicat? Ce materiale ati folosi daca ati locui intr-o regiune in care cutremurele sunt la ordinea zilei? Cum ati concepe santierul daca ati sti ca nu aveti resursele financiare pentru reconstructii, in principiu, nelimitate?

Suntem informati, via Bloombiz.ro, ca doi britanici inventivi si-au pus aceste intrebari in mod repetat si au ajuns la o solutie care, prin simplitatea si eficienta pe care le implica, pare de-a dreptul rizibila.

Cei doi sustin ca pot ridica o casa in mai putin de o zi.

Pentru a nu cadea in anecdotica ieftina, trecem direct la subiect. Cei doi britanici au „gandit” o casa care, desi arata initial ca un cort, are toate particularitatile unei case traditionale.

Materilul folosit pentru aceasta inventie este o panza de beton care isi „intra in drepturi” abia dupa ce este udata. Casa este livrata sub forma unui cort impachetat. Este nevoie de doar doi oameni pentru a o ridica, iar timpul necesar operatiunii nu trece de o ora. La final, cortul trebuie udat cu apa din belsug pentru a se intari, particulele de ciment din panza reactionand aproape instantaneu la orice tip de lichid.

Aceasta casa-de-urgenta poate avea, in forma in care este acum propusa de catre cei doi britanici, aproximativ 269 de matri patrati utili.

Proiectul costa nu mai mult de 8.000 de dolari.

Trecand peste faptul ca designul lasa mult de dorit, nu putem ignora faptul ca solutia celor doi este de o eficienta infioratoare.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Ce zona sa alegi atunci cand investesti intr-o proprietate? O zona noua, in crestere, sau una veche?

Atunci cand trebuie sa faci o alegere intre o locuinta situata intr-un bloc vechi, intr-unul din cartierele "clasice" ale orasului, si o locuinta mai la periferie, dar intr-o zona in plina expansiune, se iveste firesc intrebarea: oare fac o alegere buna? Noi iti raspundem: "depinde"! Sunt mai multi factori care te pot indemna sa alegi o varianta in defavoarea celeilalte[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Casa din lemn vs. casa din caramida

Sunteti la doar un pas distanta de a va construi o casa pentru intreaga familie! In acest caz, cu siguranta, va veti confrunta cu o mare dilema: structura din lemn sau din caramida? Ecologic si traditional sau modern si brevetat? Acestea sunt cele doua variante pe care le aveti la dispozitie atunci cand va angajati in aventura numita casa de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
coming back soon