Yandex.Metrica

Casa de sticla, o noua varianta de a sfida limitele arhitecturii!(Galerie foto)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O casa dispusa pe 3 etaje, avand peretii din sticla si balcoane fara balustrada, este propunerea arhitectului Sou Fujimoto din Tokyo.

Traim intr-o lume in care se pune mare accent pe intimitate, casa reprezentand pentru fiecare dintre noi si un refugiu, un loc privat pentru noi si familiile noastre. De aia avem perdele la geamuri, de aia avem garduri inalte care ne delimiteaza proprietatea.

Cu atat mai mult, propunerea arhitectului japonez este foarte indrazneata. Practic oricine, in orice moment al zilei poate sa vada tot ce se petrece in casa de sticla. Senzatia de trai intr-un acvariu sau intr-o cabina telefonica, de exemplu, nu este pe placul oricui, de aceea, exista si varianta protejarii intimitatii cu ajutorul unor perdele. Evident ca persoanele care-si vor dori sa traiasca in casa de sticla isi vor asuma acest “risc” de a avea toti ochii vecinilor atintiti spre locuinta lor.

O alta idee inovatorare a fost dotarea locuintei cu niste podele, unele incalzite, pentru confortul locatarilor, unde, conform traditiei japoneze, ei pot sa se odihneasca, sa gateasca, sa manance, sa doarma sau sa se joace.

Sursa: Yahoo!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Galerie foto:

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Casa dintre copaci

Casa Wilkinson, construita de arhitectul Robert Oshatz, este un exemplu de arhitectura contemporana, ce se afla intr-o perfecta comuniune cu situl pe care este amplasata. Casa se afla intr-o zona impadurita, cu un grad de inclinatie ridicat, iar peretii realizati din sticla permit iluminarea naturala a spatiilor interioare si, in acelasi timp, ofera panorame spre acoperisul format de ramurile copacilor.[...]

Citeste mai mult