Yandex.Metrica

Cartierul Buna Ziua sau Incompetenta urbanistica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Buna Ziua este cel mai nou cartier din Cluj-Napoca. Proaspat si “verde” cum se prezinta orice produs abia scos “din fabrica”, al nostru cartier juvenil debuteaza cu o serie de probleme care mai de care mai pertinente.

Ultima astfel de neconcordanta cu valorile mai mult sau mai putin relevante ale diverselor institutii de mai mica sau mai mare anvergura a fost identificata de Tineretul National Liberal Cluj.

Se pare ca membrii acestei organizatii politice acuza administratia locala ca nu a pus osul la dezvoltarea urbanistica de calitate a acestui cartier.

Un argument redutabil al Tineretului National Liberal Cluj impotriva primariei este ca locatarii celor peste 2.000 de apartamente din Buna Ziua continua sa-si duca progeniturile in parcurile si la gradinitele din Zorilor sau Gheorgheni.

Primaria a eliberat autorizatii de constructie pe banda rulanta, de multe ori chiar si dupa ce cladirile erau deja terminate. In haosul urbanistic creat cu acordul tacit al conducerii orasului, tarziu s-a constatat lipsa unor utilitati elementare, precum un parculet cu locuri de joaca, o gradinita sau o scoala”, arata Ioan Bildea, presedintele Organizatiei Municipale de Tineret a PNL Cluj-Napoca.

Un exemplu pentru afirmatiile sale este proiectul Bonjour Residence, care prevede constructia a peste 1.200 de apartamente, dar si a unor spatii de joaca si a unei gradinite.

Desi proiectul trebuia finalizat pana in 2010, dezvoltatorii se “mandresc” cu doar 20% de complex rezidential terminat.

Spatiile comerciale din Buna Ziua s-au dezvoltat in cadrul altor proiecte locale private, nu datorita vreunui plan al Primariei. Magazine, restaurante, hoteluri si cladiri pentru birouri au aparut in zona in ultimii doi ani datorita agentilor economici care au venit in intampinarea cererii de pe piata. Municipalitatea, in schimb, ignora cererile repetate ale clujenilor din Buna Ziua, care doresc amplasarea unui parculet cu locuri de joaca pentru copii acum si nu peste vreo 10 ani, cand poate ansamblul Bonjour va fi terminat”, mai arata Bildea, care i-a solicitat lui Apostu sa initieze cat mai rapid demersuri pentru amenajarea unui parculet de joaca in Buna Ziua.

Sursa: CityNews.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca sau Capitala Culturala Europeana

Ni se aduce la cunostinta ca Vasile Puscas, fostul negociator-sef al Romaniei pentru aderarea in UE, se va ocupa de obtinerea titlului de Capitala Europenea a municipiului Cluj-Napoca. Sorin Apostu a declarat, in acest sens, ca o alta propunere pe care a primit-o se refera la cooptarea unor localitati din judet, cu potential cultural si turistic. Primrul a mai afirmat[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

In martie preturile apartamentelor din Cluj-Napoca au inregistrat cea mai mare crestere din tara!

Conform portalului national, www.imobiliare.ro, apartamentele din Cluj-Napoca au avut preturi cu 0,6% mai mari in martie fata de luna precedenta. Dupa scaderi consecutive in ianuarie(-0,8%) si februarie(-0,6%), luna martie a adus aprecieri ale preturilor pentru Cluj-Napoca, in alte mari orase ale tarii inregistrandu-se scaderi(Bucuresti, Ploiesti, Timisoara). Indicele imobiliare.ro pentru luna martie are valoarea de 940 euro/mp. Aceasta crestere a fost[...]

Citeste mai mult
coming back soon