Yandex.Metrica

Care sunt zonele din Cluj unde se vor dezvolta noi proiecte imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Anul 2019 vine cu vești bune pentru piața imobiliară din Cluj-Napoca, deoarece noul cartier Sopor prinde contur. Salvarea pentru a se debloca piața imobiliară din Cluj poate să vină de la noul cartier Sopor. Aici, pe 238 de hectare stabilit de Primărie se va contura noul cartier, cu bulevarde, cu şcoală, cu grădiniţă, cu creşă, cu centru de cartier.

Primele autorizații de construire ar putea să fie emise începând cu sfârșitul anului 2019. Acest nou cartier va permite dezvoltarea unor proiecte imobiliare de anvergură, proiecte ce vor asigura un echilibru între cerere și ofertă.

Realizarea acestui nou cartier Sopor mai durează, astfel că, specialiștii Blitz, pe baza expertizei din piață, estimează că va exista o stagnare a construcțiilor. Prețurile ar putea crește, deoarece expansiunea locurilor de muncă crește. În acest moment, potrivit specialiștilor, numărul persoanelor care aleg să se mute la Cluj este în continuă creștere.

Proiectele imobiliare din Borhanci și Bună Ziua rămân deocamdată blocate

O stagnare a construcțiilor pe piața imobiliară din Cluj-Napoca, ar putea fi cauzată și de faptul că proiectele imobiliare din două cartiere ale Clujului, Bună Ziua și Borhanci vor fi în continuare blocate. În acest moment, studiile au arătat o depășire a traficului cu 126% pentru cartierul Borhanci. Situația este asemănătoare și în Bună Ziua.

Din acest motiv, proiectele imobiliare au fost blocate, iar autorizațiile de construcție vor fi eliberate doar după ce se va realiza lărgirea celor două străzi, Bună Ziua și Borhanci. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru ca aceste proiecte să fie realizate cât mai repede. Municipalitatea are și ea interes să realizeze lărgirea străzii cât mai curând, deoarece va realiza în Borhanci, cartierul Tineretului.

Specialiștii Blitz estimează că zona Borhanci va cunoaște astfel o puternică dezvoltare imobiliară, va fi un punct de atracție pentru tinerele familii.

Fostele zone industriale, transformate în cartiere de locuințe

Tot mai multe proiecte imobiliare se dezvoltă în fostele zone industriale ale orașului, cum ar fi Piața 1 Mai sau cartierul Iris. În Piața 1 Mai, un dezvoltator imobiliar dorește să construiască un imobil cu 7 etaje, care să aibă birouri la primele două etaje și apartamente la etajele 3-7. Proiectul a început în 2015, încă nu a fost încă avizat în Comisia de Urbanism.

O altă zonă care se va dezvolta masiv în următoarea perioadă se află în partea de Nord a orașului, în vecinătatea Bulevardului Muncii. Nu mai puțin de trei proiecte imobiliare cu sute de apartamente vor fi dezvoltate aici. Dezvoltatorii promit amenajarea inclusiv de spații verzi, grădinițe sau școli. Zona de Nord a Orașului ar putea să se dezvolte în următorii ani, mai ales dacă se va materializa proiectului trenului metropolitan.

O altă zonă ce s-a dezvoltat mult, și unde există încă proiecte imobiliare este Plopilor. Zona este aproape de parcul Iuliu Hațieganu, de Sala Polivalentă sau de Stadion, astfel că reprezintă o zonă atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari.

Presiunea rămâne pe Florești, Apahida sau Baciu

Atât timp cât numărul proiectelor imobiliare ce se dezvolta la Cluj-Napoca nu reușesc să satisfacă cererea, cumpărătorii vor fi nevoiți să se îndrepte spre localitățile aflate la periferia Clujului, Florești, Apahida sau Baciu. Specialiștii Blitz consideră că acestea rămân atractive mai ales din perspectiva prețurilor mai mici decât în oraș.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Blitz Imobiliare este noul partener al Youth@Cluj-Napoca 2015

Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului s-a bucurat până acum de parteneri de încredere, alături de care am construit colaborări strategice, pe termen lung, spre beneficiul sectorului de tineret și al programului Cluj 2015. Ne bucurăm să anunțăm astăzi cel mai nou partener Youth@Cluj-Napoca 2015 - Blitz Imobiliare. Blitz Imobiliare, compania imobiliară cu cea mai mare ascensiune în ultimii ani[...]

Citeste mai mult
top 5 cele mai bine cotate cartiere din Cluj
Acum 3 luni 0 Comentarii

Top 5 Cele mai bine cotate cartiere din Cluj-Napoca

Ianuarie este una din lunile de vârf pentru tranzacții imobiliare, mai ales în ce privește materializarea, după Sărbători, a intențiilor de cumpărare. Este perioada marilor decizii! Recomandarea specialiștilor Blitz este să profiți de prețurile în scădere din ultimele trei luni și să faci acum pasul pe care ai tot așteptat să-l faci pe durata lui 2020. Dacă ai avut îndoieli,[...]

Citeste mai mult
coming back soon