Yandex.Metrica

Care sunt cele mai avantajoase refinantari pentru creditele ipotecare?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Refinantarea poate constitui o solutie salvatoare pentru clientii care au contractat credite in valute exotice inainte de criza, si ale caror rate, in conditiile evolutiilor valutare, au inregistrat cresteri semnificative.

Principalele avantaje ale unui credit de refinantare sunt diminuarea ratei lunare, posibilitatea schimbarii monedei in care se face imprumutul, dar si a bancii finantatoare, precum si prelungirea termenului de rambursare.

Este important de precizat, insa, ca extinderea perioadei de rambursare a creditului poate creste cheltuiala cu dobanda pe termen lung, chiar daca rata lunara a dobanzii este mai mica la creditul de refinantare. In plus, trebuie avute in vedere si costurile pe care le implica solicitarea unui credit de refinantare, respectiv comision de rambursare anticipata, de analiza, de evaluare, taxe notariale, plata unei sume pentru referintele cerute de institutia care acorda refinantarea si obtinute de la banca la care s-a facut creditul initial etc.

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat creditele de refinantare ipotecare din portofoliile bancilor in functie de costuri, avantaje si disponibilitatea institutiilor financiare de a le acorda si va prezinta cele mai avantajoase cinci astfel de imprumuturi.

Creditul de refinantare Alpha Housing Refinance oferit de Alpha Bank se afla pe primul loc al clasamentului. Clientii care contracteaza creditul au libertatea de a alege varianta de credit care ii avantajeaza: cu sau fara protectie a dobanzii. Rata dobanzii, in cazul creditului cu protectie, este de 5.41%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 5%.

DAE, pentru un imprumut in valoare de 40.000 EUR pe o perioada de 30 de ani, are o valoare de 5.55%.

Prin optiunea de protectie, indiferent de fluctuatiile EURIBOR 3M, dobanda nu poate creste cu mai mult de 2 puncte procentuale peste rata dobanzii de la momentul achizitionarii optiunii. Banca solicita 0% avans si nu percepe comision de analiza dosar. In cazul in care clientul nu incaseaza salariul in cont Alpha Bank, nu beneficiaza de dobanda mai mica cu 0.25 pp.

Creditul oferit de Garanti Bank se afla pe pozitia 2 a topului. Banca ofera acest imprumut cu o dobanda variabila de 5.25%, formata din EURIBOR la 6 luni si marja bancii de 4.89%. DAE este 6.01% pentru un imprumut in valoare de 40.000 EUR contractat pe o perioada de 360 de luni.

Pentru a contracta un astfel de credit, solicitantii vor plati un comision de analiza dosar in valoare de 130 EUR si un comision lunar de administrare de 0.50% aplicat la soldul creditului. Banca ofera asigurarea de viata gratuit, iar suma imprumutata nu are limita maxima. Clientii standard nu beneficiaza de o dobanda redusa daca nu incaseaza venitul in cont Garanti Bank.

Al treilea loc in top ii revine creditului de refinantare garantat cu ipoteca de la CEC Bank. Dobanda imprumutului este variabila, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 5.50%, avand o valoare de 5.69%. Pentru un imprumut de 40.000 EUR pe 30 ani, DAE are o valoare de 6.48%.

Banca percepe un comision de analiza de 60 EUR si un comision lunar de administrare credit de 0.05%. comisionul unic pentru servicii prestate la cererea clientilor are o valoare de 95 euro.

Varsta maxima a solicitantilor acceptata de banca este de 75 de ani, implinita la sfarsitul perioadei de creditare, iar varsta minima este de 18 ani. Clientii pot beneficia de o perioada de gratie de 180 sau 360 de zile (in functie de data contractarii creditului refinantat). Nu este obligatoriu aportul propriu.

Creditul ipotecar pentru refinantare acordat de Banca Romaneasca se afla pe pozitia 4 a clasamentului.

Banca ofera acest credit cu dobanda variabila, de 5.383%, formata din EURIBOR la 3M si marja bancii de 5.20%. DAE are o valoare de 5.51%, in cazul unui imprumut in valoare de 40.000 EUR pe o perioada de 30 de ani.

Comisionul de analiza dosar este 0 daca se refinanteaza un credit acordat de Banca Romaneasca, iar cel de administrare credit este 0(zero). Daca se refinanteaza un credit de la o alta institutie financiara, solicitantul va plati un comision de analiza de 500 EUR.

Costul evaluarii imobilului ipotecat este suportat de catre banca, iar perioada de creditare este de maximum 35 de ani.

Pozitia 5 a topului este ocupata de creditul de refinantare oferit de Bank of Cyprus, cu o dobanda variabila de 6.152%. Aceasta este formata din indicele de referinta EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 5.95%. DAE are o valoare de 6.33%, fiind calculata pentru un credit de 40.000 EUR pe o perioada de 30 ani.

Perioada de creditare este de cel mult 35 de ani. Banca ia in considerare toate tipurile de venit care pot fi justificate cu documente legale. Institutia nu percepe comision de analiza si comision lunar de administrare.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Care sunt avantajele si dezavantajele creditului de refinantare?

Creditul de refinantare reprezinta un credit creat si utilizat pentru stingerea unui alt credit aflat in derulare. Creditul de refinantare poate sa acopere strict valoarea creditului aflat in derulare, dar poate oferi si sume suplimentare de bani celui care-l acceseaza. Care sunt avantajele si dezavantajele creditului de refinantare, vom vedea in cele ce urmeaza: Avantajele creditului de refinantare sunt: -dobanda[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 2 Comentarii

Cum se ramburseaza anticipat creditul?

Persoanele care au contractat un imprumut cu dobanda variabila au dreptul de a achita soldul creditului in orice moment fara a plati dobanda, taxe sau alte costuri. In cazul creditelor cu dobanzi fixe, comisionul de rambursarea anticipata este de 1% din suma datorata, in conditiile in care perioada ramasa este mai mare de un an, si de 0,5% din suma,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum sa fii un bun platnic si sa-ti mentii situatia financiara in siguranta

Scorul de credit („credit score”) releva informatii despre istoria de plata a creditelor unei persoane, valoarea datoriei restante si tipul de credit pe care persoana respectiva il foloseste, alaturi de caracteristicile personale ale individului. Pe langa datoriile restante la carduri si la credite, facturile restante, neplata amenzilor si a diferitelor chitante pot, de asemenea, sa aiba un impact negativ asupra[...]

Citeste mai mult
coming back soon