fbpx Yandex.Metrica

Care este singura tara din lume unde piata imobiliara a explodat in perioada de criza?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa ce autoritatile au legalizat la sfarsitul anului trecut vanazarea si cumpararea de proprietati, piata imobiliara cubaneza a crescut intr-un ritm ametitor.

Pentru prima data dupa Revolutia din 1959 cetatenii cubanezi sau rezidentii permanenti pot cumpara locuinte, pretul acestora ajungand in prezent, in capitala Havana de exemplu, la 250 de euro pe metru patrat. Pare ridicol de mic pentru o capitala, dar este urias daca ne gandim ca salariul mediu in Cuba este de 20 de dolari pe luna! Practic, pentru 1 metru patrat de locuinta, un cubanez trebuie sa munceasca un an de zile, fara sa manance, fara sa se imbrace, fara sa cheltuiasca niciun dolar.

In The Times este prezentat cazul unei familii care isi vinde locuinta cu 22.000 de dolari, suma reprezentand de peste 1.000 de ori venitul lunar de 19 dolari.

“Tatal meu si cu mine vrem sa vindem aceasta casa pentru a cumpara doua, astfel incat sa avem fiecare cate una. Casa are 105 metri patrati, iar pretul ei este de 25.000 de dolari, dar eu cer doar 22.000 de dolari pentru a o vinde repede”, a declarat Yoel Cruz pentru The Times.

Dupa ce a preluat puterea in 1959, Fidel Castro a interzis cumpararea de locuinte. Mai mult, cubanezii care paraseau tara pentru o viata mai buna, isi pierdeau proprietatile care intrau in posesia statului. Singurele variante pentru a deveni proprietari si de a insela vigilenta autaritatilor, au fost incheierea de casatorii fictive sau mostenirile.

Acum, toti se intreaba cine isi va permite sa achizitioneze proprietatile la astfel de preturi, dat fiind salariile foarte mici ale cubanezilor? Unul dintre raspunsuri vine de la “dusmanul istoric”-SUA, mai exact de la cetatenii cubanezi stabiliti aici, care gasesc diverse metode de a trimite bani acasa, lucru care a dus de fapt la aceasta crestere exploziva a preturilor.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si