Yandex.Metrica

Care este diferenta dintre suprafata utila si suprafata construita?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un cititor al blogului nostru ne intreaba: “Buna ziua. Am vazut in presa anunturi de vanzare pentru oferte imobiliare cu diferite suprafete, uneori chiar si pentru aceeasi proprietate. Care este diferenta dintre suprafata utila si cea construita a unui imobil?”

Care este diferenta intre suprafata utila si suprafata construita?Iti multumim pentru intrebare. Este foarte binevenita o astfel de intrebare in contextul unor anunturi imobiliare, asa cum ai sesizat si tu, care prezinta suprafete diferite pentru aceeasi proprietate. Intentia celor care promoveaza astfel de anunturi, in care la capitolul “suprafata imobilului” este trecuta suprafata construita a acestuia si nu suprafata utila, este de a induce in eroare cumparatorii sau pur si simplu de a creste artificial valoarea imobilului pe care-l promoveaza.

Colegul nostru, Razvan Suciu, consilier imobiliar in cadrul departamentului de vanzari apartamente, iti va oferi in cele ce urmeaza un raspuns complet la intrebarea formulata.

“Procentual, diferenta dintre suprafata utila si cea construita este de 10-20% in favoarea celei de-a doua.

Din punct de vedere tehnic, suprafata utila a unui apartament, cuprinde suprafetele tuturor camerelor acestuia, inclusiv bai, bucatarii, spatii de depozitare si holuri, dar fara suprafetele balcoanelor si ale peretilor interiori si exteriori.

In ceea ce priveste suprafata construita a unui apartament, aceasta se compune din suma tuturor suprafetelor utile la care se adauga suprafetele balcoanelor si logiilor, cele ale peretilor exteriori si interiori, dar si cotele indivize comune(uscatorii, spalatorii, casa liftului, casa scarii)”.

Puteti trimite intrebarile voastre la adresa de e-mail: marketing@blitz-imobiliare.ro.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ai pana in 35 de ani si vrei sa-ti construiesti o casa? Statul iti da teren GRATIS!

Un proiect de modificare a Legii 15/2003 a fost trimis spre dezbatere Camerei Deputatilor, acesta fiind si forul decizional in acest caz. Este vorba despre legea prin care tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani li se acorda sprijin din partea statului pentru a-si putea construi o casa. Modificarea priveste situatia terenurilor din mediul rural, suprafata actuala acordata[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Top 5 vile de lux de vanzare in Bucuresti!

Imobilele de lux nu au fost si nu vor fi niciodata afectate de criza. Luxul reprezinta ceva aparte, dintr-o alta lume, distincta de piata imobiliara, unde atat cumparatorii cat si vanzatorii sunt de alta tinuta. Luxul va avea intotdeauna clienti, indiferent daca vorbim de o tara bogata sau saraca, de o perioada prolifica sau de recesiune. In Bucuresti exista imobile[...]

Citeste mai mult
coming back soon