Yandex.Metrica

Căldura duce din nou prețurile în sus!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a înregistrat în luna mai o medie de 1510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, când media a fost de 1473 euro/mp. După o scădere ușoară în luna aprilie, luna mai a venit din nou cu creșteri ale prețurilor pentru locuințe.

Prețul apartamentelor a început din nou să crească

Creșteri spectaculoase de preț au fost înregistrate pentru apartamentele din cartierele: Andrei Mureșanu, Gruia, Plopilor și Europa.

Cartierul Andrei Mureșanu a înregistrat cea mai mare creștere de preț, 172 de euro/mp, de la 1865 de euro/mp în luna aprilie la 2037 de euro/mp în luna mai.

Urmează în topul scumpirilor cartierul Gruia cu 175 de euro/mp de la 1386 în luna aprilie la 1561 în luna mai.

O creștere importantă a fost înregistrată și în cartierul Plopilor 156 de euro/mp de la 1543 în luna aprilie la 1699 în luna aprilie.

Ultimul loc în topul scumpirilor este ocupat de cartierul Europa. Aici s-a înregistrat în luna mai un preț mediu de 1500 de euro/mp mai mare cu 119 euro/mp decât în luna aprilie când prețul mediu a fost 1381 de euro/mp.

”Luna Mai a fost o luna activă în care mulți din cei care au căutat apartamente au și achiziționat, astfel că preturile de tranzacționare tind să crească datorită presiunii pe ofertă din piața clujeană.” a declarat Răzvan Indolean, Senior Broker II.

4 cartiere au depășit media de 1500 de euro/mp

Este doar pentru a doua lună în acest an când prețul mediu al apartamentelor a trecut de 1500 de euro/mp. Acest lucru se datorează faptului că în luna mai nu mai puțin de patru cartiere au trecut de pragul de 1500 de euro/mp:

  • Cartierul Central, creștere de 37 de euro de la 1473 euro/mp în luna aprilie la 1510 euro/mp în luna mai;
  • Cartierul Europa care a ajuns la 1500 de euro/mp;
  • Cartierul Gruia care a ajuns în luna mai la 1561 de euro/mp;
  • Cartierul Mărăști a înregistrat în luna mai un preș mediu de 1523 de euro/mp în creștere comparativ cu luna aprilie când a fost 1498 euro/mp.

În același timp, cartierul Andrei Mureșanu a trecut de 2000 de euro/mp, ajungând în luna mai la 2037 de euro/mp.

Cartierele Gheorgheni, Între Lacuri, Plopilor și Zorilor au înregistrat în luna mai prețuri care depășesc 1600 de euro/mp.

”Clienții cu interes de achiziție au devenit activi; mulți dintre ei au stat în așteptare pentru că se gândeau la o criză și urmăreau o scădere mare a preturilor. Deoarece nu s-a observat o scădere accentuată, au decis să revină în piață cu interes mai mare în a vizita locuințe și a face achiziția necesară” a declarat Călin Bosca, Broker I.

Cartiere în care prețul apartamentelor a scăzut

Sunt și cartiere unde prețurile apartamentelor au scăzut. Cea mai mare scădere de prețuri a fost înregistrată în cartierul Grigorescu, 86 de euro de la 1463 de euro/mp în luna aprilie la 1377 euro/mp în luna mai. În cartierul Borhanci în luna mai prețul mediu a fost de 1323, în scădere cu 73 de euro față de luna aprilie. În cartierul Dâmbul Rotund s-a înregistrat în luna mai o scădere a prețurilor de 42 de euro, de la 1383 euro/mp la 1341 euro/mp.

În ceea ce privește zonele de la periferie, Baciu și Florești, prețurile apartamentelor au înregistrat o ușoară scădere. În Baciu în luna mai prețul mediu a scăzut cu 19 euro, ajungând la 1028 euro/mp, iar în Florești a scăzut cu 42 de euro, ajungând la 817 euro/mp.

Prețul chiriilor continuă să scadă

Având în vedere că se apropie perioada în care studenții pleacă acasă, se vor elibera un stoc de apartamente de nivel mediu, astfel că prețul chiriilor se află într-o zonă de scădere. În luna mai prețul mediu a fost de 422 euro/mp, comparativ cu luna aprilie când a fost 438 euro/mp.

”Va urma o perioada asemanatoare pentru ca inclusiv in lunile iunie, iulie, august, se vor elibera cateva sute sau chiar mii de apartamente de acest tip . In plus exista din ce in ce mai multa oferta pe piata si atunci proprietarii vor fi nevoiti sa lase din pret sau sa negocieze mai mult la vizionare pentru a-si inchiria apartamentul” a declarat Alexandru Dragoste, Master Broker I.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 luni 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult
Acum 2 săptămâni 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare in Cluj continuă să crească și pe perioada verii

Chiar dacă perioada de vară reprezinta o încetinire sezonieră pentru piața imobiliară, în Cluj-Napoca prețurile continuă să crească, menținând trendul început în aprilie. Astfel, în luna iunie, prețul mediu de vânzare pentru apartamente a crescut cu 10 euro/mp, de la 1510 euro/mp în luna mai, la 1520 euro/mp în luna iunie. Cea mai mare creștere de prețuri s-a înregistrat în[...]

Citeste mai mult
Acum 5 luni 0 Comentarii

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou. Cea mai mare creștere a prețurilor[...]

Citeste mai mult