Yandex.Metrica

Cadouri electorale sau simt civic? Primarii reabiliteaza blocurile gratuit!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Nici nu stim daca putem vorbi de surprize in prag de sarbatori pe care cu darnicie le fac alesii romanilor. In conditiile in care varianta ministeriala nu pare a fi pe placul tuturor, deoarece implica o co-participare din partea beneficiarilor la costurile lucrarilor, unii primari s-au gandit sa rezolve problema integral din bugetele locale.

Ministrul Leonard Orban a obtinut un acord de principiu din partea Comisiei Europene in privinta banilor necheltuiti in cadrul programelor UE, de a fi redistribuiti catre reabilitarea termica a locuintelor. Insa, conditia oficialilor europeni a fost aceea de a exista si o contributie din partea beneficiarilor.

“Exista un principiu foarte clar care priveste toate fondurile comunitare si care implica o contributie din partea beneficiarilor. Discutam acum care va fi proportia, iar ceea ce am propus este urmatoarea formula: 50% contributie a Uniunii Europene, maximum care poate fi acordat, 30% din partea autoritatilor locale si 20% din partea locatarilor”, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Capitala va beneficia de conditii diferite fata de restul tarii, lucra care, bineinteles va amana implementarea programului.

“Bucurestiul se afla la un nivel inalt in ceea ce priveste PIB-ul pe locuitor raportat la media europeana si, atunci formula de aplicare a acestei scheme nu va mai putea fi aceeasi ca pentru restul tarii”, a completat Leonard Orban.

Cum la inceputul lunii martie, noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat ca sansele pentru finantarea proiectului initiat de ministerul sau din fonduri europene sunt foarte mici, de acest lucru par a profita primarii pentru a putea obtine capital electoral pe ultima suta de metri.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Trei proiecte pentru un Cluj extins

Cluj-Napoca este un oras aparent imun la efectele dezastruoase ale recesiunii. In ciuda faptului ca piata imobiliara locala s-a resimtit in ultimii doi ani, dinamica rezidentiala a continuat fara modificari notabile de directie. S-au construit si se construiesc cartiere noi, iar dezvoltatorii insista neabatuti sa implementeze proiecte urbanistice mai mult sau mai putin pertinente. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca trei[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Aderarea Romaniei la Zona Euro vine cu primele surprize: ce se va intampla cu creditele romanilor?

Se discuta din ce in ce mai intens in ultima perioada despre trecerea iminenta a Romaniei la moneda unica europeana. Previziunile in acest sens indica anul 2015 ca fiind tinta acestei schimbari istorice. Este prematur sa analizam care sunt avantajele si dezavantajele trecerii la Euro, insa temerile romanilor, pentru ca ele exista, sunt intemeiate. Fie ca este vorba de salariu,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cine reabiliteaza cladirile deteriorate

Guvernul a initiat, relativ recent, un proiect de reabilitare a cladirilor cu fatade problematice. Pentru a-si mentie reputatia de institutie cu o apetenta crescuta si crescanda pentru controversa, Guvernul a decis sa oblige "proprietarii de fatade" periculoase pentru public sa plateasca lucrarile de reabilitare din buzunarele proprii. Argumentele pro si contra, livrate cu insistenta si multa furie, s-au coagulat in[...]

Citeste mai mult
coming back soon