Yandex.Metrica

CA Immo finalizează achiziţia Europolis pentru 272 mil. euro.

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dezvoltatorul CA Immo, al doilea ca mărime din Austria, cumpără Europolis, divizia de dezvoltare imobiliară a Volksbank, pentru suma de 272 mil. euro, potrivit unui comunicat al cumpărătorului.

Jumătate din preţul de achiziţiei trebuie plătit după încheierea tranzacţiei ce se aşteaptă să se finalizeze în ianuarie 2011, iar restul va fi împărţit pe cinci ani. Volksbank va finanţa achiziţia cu circa 40% din preţul total.
Potrivit CB Richard Ellis, tranzacţiile imobiliare din zona europei de est au fost încetinite de la începutul crizei financiare. Investiţiile din primele două luni ale anului au totalizat 225 mil. euro împărţite în 15 tranzacţii, în comparaţie cu 2,7 mld. euro în primul trimestru din 2008.
Europolis deţine active evaluate la 1,5 mld. euro, majoritatea concentrate în Europa Centrală şi de Est.

CA Immo deţine în România spaţii de birouri în Bucureşti, şi are în construcţie un parc de retail la Sibiu, activele totale de pe piaţa românească fiind evaluate la 108 milioane euro, potrivit raportului financiar pe primul trimestru.

Valoarea portofoliului Europolis în România se ridica, la finele anului trecut, la 340 milioane de euro, compania deţinând spaţii de birouri în Bucureşti, precum şi parcuri de logistică şi un teren în Capitală, unde intenţionează să dezvolte un imobil de birouri.

SURSA: Bloomberg

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 zile 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Volksbank acorda, din nou, credite ipotecare

Dupa aproape doi ani de pauza, Volksbank Romania a reintrat in circuitul creditarii ipotecare, lansand, astazi, o noua campanie de acordare de imprumuturi. Reprezentantii institutiei financiare ne informeaza ca acest proiect a fost conceput pentru a se plia pe realitatile crizei economice, adaugand ca se va purcede la implementarea unei conduite institutionale conforme cu actuala situatiune. Cei de la Volksbank[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Primul mall în faliment, vândut la licitaţie pentru 30,5 mil. euro!

Centrul comercial Tiago Mall din Oradea, dezvoltat de grupul irlandez Mivan, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 30,5 mil. euro, la jumătate faţă de suma investită în construcţia lui, după ce luna trecută firma care îl administra a fost declarată falimentară. Mall-ul a fost cumpărat de firma Shopping Center Holding din Bucureşti care are ca acţionari pe Dumitru[...]

Citeste mai mult