Yandex.Metrica

Buy-back imobiliar á la Cluj

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Faptul ca economia romaneasca trece printr-o perioada foarte dificila este cunoscut. Faptul ca piata imobiliara intampina dificultati, de asemenea. Si pentru ca toate situatiile negative se rezolva prin gasirea de solutii nu prin traditionala asteptare “de la stat”, iata ca dezvoltatorii clujeni au venit cu o varianta noua pentru piata clujeana dar raspandita in alte zone ale tarii: buy-back-ul imobiliar.

Ce inseamna buy-back imobiliar?

Folosita in special in industria auto, varianta de buy-back presupune cedarea unui bun folosit in schimbul achizitionarii unui bun nou, fie ca este vorba de autoturisme sau de locuinte. Practic, proprietarii de apartamente vechi au acum posibilitatea de a achizitiona unul nou, avansul fiind tocmai apartamentul vechi pe care-l detin.

Trecem printr-o perioada in care vanzarea de proprietati cere mult timp si rabdare mai ales din partea vanzatorilor persoane fizice. Multi dintre cei interesati de locuintele dezvoltate de noi depind de vanzarea unui alt imobil, asa ca am decis sa gandim o oferta de contractare adaptata”, a explicat Nagy Zoltan, manager al Trustului CRE.

Unde putem cumpara un apartament nou in sistem buy-back?

Cel care a iesit pe piata cu acest sistem este Trustul CRE dezvoltatorul ansamblului imobiliar Bella Park din Buna Ziua. “In cazul in care clientul accepta pretul de vanzare propus, se poate incheia un antecontract cu Trustul CRE pentru o locuintă din Bella Park. Locuinta vanduta constituie astfel plata partiala pentru nou contractata unitate. Diferenta de plata pana la valoarea integrala a unei case sau a unui apartament se poate plati si in rate direct la dezvoltator, pana in mai 2013”, a completat Nagy.

Trustul CRE a fost creat in anul 2004 , in proiect fiind implicata firma clujeana SC Telezimex SA si fondul de investitii SEAF Trans Balkan Romania Fund. Din 2010 trustului i s-a alaturat dezvoltatorul imobiliar Bermo Group. Activitatile pe care le desfasoara companiile din cadrul trustului sunt de investitii si management de dezvoltare imobiliara, servicii de administrare de proprietate si de amenajari interioare.

Sursa: Ziua de Cluj
Foto: cartiere-rezidentiale.com

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Nu ai bani? Cumpara-ti o locuinta!

Traim in piata imobiliara o perioada in care cumparatorul si-a castigat, pe drept, pozitia dominanta. Preturile pentru locuinte au ajuns la un nivel acceptabil, deschiderea vanzatorilor fata de diverse variante de plata este tot mai evidenta, bancile au dobanzi la credite mult mai mici decat in trecut. Atunci, care este inamicul public numarul 1? Avansul. Pentru a obtine un credit[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Imobiliare de Romania. Episodul 4: Vreau sa fiu agent imobiliar!

Episodul de azi nu tine seama de etapele desavarsirii pietei imobiliare romanesti. A fi agent imobiliar in Romania, in perioada primitiva, apoi romantica, de crestere accelerata, de boom imobiliar, de prabusire abrupta si, mai nou, de relansare, presupune un simplu exercitiu de vointa. Din pacate, foarte multe companii imobiliare, unele dintre ele cu radacini adanc infipte in istoria imobiliara romaneasca,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Targuri imobiliare pe banda rulanta in Capitala!

O noua saptamana, un nou targ imobiliar in Bucuresti: TIMON( Targul Imobiliar National), editia de toamna, se va desfasura intre 25-28 octombrie in Piata Constitutiei din Capitala. In vreme ce in Cluj-Napoca nu s-a organizat niciun targ imobiliar in 2012, actorii din piata considerand ca eforturile financiare pentru un astfel de eveniment fiin mult prea mari in comparatie cu rezultatele(nu[...]

Citeste mai mult
coming back soon