Yandex.Metrica

Bulgarii ne “ameninta” cu 300 de kilometri de autostrada in 2 ani!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O autostrada care va face legatura intre Romania si Turcia, traversand Bulgaria, ne promite ministrul Dezvoltarii regionale din tara vecina, Liliana Pavlova. Viitoarea autostrada, lunga de 300 de kilometri, va fi construita pe directia: Ruse-Veliko Tarnovo- Svilengrad-Istanbul.

In acest sens, autoritatile din Bulgaria, au discutat deja cu investitori din Qatar, China si Oman, pentru semnarea unui parteneriat, si primele semnale pozitive deja au inceput sa apara: ministrul Afacerilor Externe din Qatar, Khaled al- Attiyah, s-a aratat interesant de proiect, declarand ca tara sa ar fi dispusa sa investeasca intr-un astfel de proiect, mai ales ca Bulgaria este un punct important pe rutele care fac legatura intre Orientul Mijlociu si Europa.

Estimarile facute de autoritatile bulgare duc spre suma de 770 milioane de euro, o suma pe care constructorii autostrazilor noastre ar considera-o modica pentru 300 de kilometri. De asemenea, termenul de finalizare de numai 2 ani suna de-a dreptul halucinant. Mai ales ca, pentru a fructifica investitia vecinilor din sud, Romania ar trebui sa construiasca un tronson de autostrada intre Bucuresti si Giurgiu. Si cum distanta de la Bucuresti la Giurgiu este de 60 de kilometri, daca ne raportam la un exemplu recent, autostrada Bucuresti-Ploiesti, de aceeasi lungime, probabil in 7 ani vom putea calatori pana in Istanbul pe autostrada.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Este posibil asa ceva? 3.300 de kilometri de autostrada in numai 2 ani?

Da, este posibil! Specialistii din guvern lucreaza in prezent la Masterplanul Transporturilor, un document pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania. Astfel, in numai 2 ani, vom avea pe hartie 3.300 de kilometri de autostrada si 800 de kilometri de drumuri expres. De aici incepe greul insa. Daca pentru strategia de dezvoltare este nevoie de o perioada atat de mare de timp(2[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

123 km de autostrada pana la sfarsitul lui 2011

Emil Boc ne anunta ca, pana la sfarsitul anului 2011, Romania va avea 123 km functionali de autostrada, 90 fiind deja finalizati. In conditii normale de existenta sau, cu alte cuvinte, in cazul unei existente intr-o tara normala, o astfel de declaratie s-ar inscrie in categoria faptelor diverse. In cazul nostru, insa, „bravada” premierului are o cu totul alta semnificatie.[...]

Citeste mai mult