Yandex.Metrica

Bula imobiliara chineza pe punctul de a exploda!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Directia de raspandire a crizei imobiliare in lume urmeaza fidel sensul de rotatie a Pamantului, adica de la vest la est. Astfel, loviturile simtite de americani si mai apoi de europeni, provoaca acum “dureri” chinezilor. Potrivit lui Jim Chanos, presedintelui fondului de hedging Kynikos Associates, China se va confrunta cu probleme in sectorul imobiliar si in sectoarele adiacente, respectiv al creditelor bancare si constructiilor, insa pericolul nu este chiar atat de mare cum anticipeaza specialistii.

China va supravietui tuturor acestor intemperii. Nu este nicidecum sfarsitul Regatului Mijlociu. Ei au o bula imobiliara si sunt nevoiti sa treaca prin asta“, a precizat Chanos, iar legat de credite, a adaugat: “nu spun ca statul chinez se va topi ca societate, insa vor avea o problema reala in privinta creditelor. China se va confrunta cu o problema in sectorul care are cel mai mare impact asupra economiei.

Specialistul considera ca problema cea mai mare a Chinei va fi in domeniul constructiilor, prezentand un exemplu in acest sens al unui dezvoltator care a pierdut peste 300 de milioane de dolari in ultimile luni.

Piata s-a oprit, de aceea consider ca preturile o vor lua in jos. Aceasta este o mare dilema pentru statul asiatic- cum(…) sa-si transforme economia intr-una de consum. Rata de consum a Chinei este in continua scadere si va ramane in urma“, a completat Chanos.

Potrivit acestuia, avand in vedere ca piata imobiliara a inregistrat scaderi de pana la 40% in luna septembrie, trendul descendent va continua si in perioada urmatoare.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Criza a lovit si sectorul Property Management

Suntem informati, via Curierul National, ca piata de Facility&Property Management a intrat, incepand cu acest an, intr-un con de umbra. Conform specialistilor, acest sector va inregistra, in 2011, cresteri de cel mult 7%. "Datorită <<tinereţii>> relative a acestei piete, Facility&Property Managementul din Romania inregistrează o constanta crestere in ultimii ani, chiar daca in 2010 si 2011 aceasta crestere s-a atenuat",[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj. In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut. Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul chiriilor este in continua scadere

Conform unui sondaj al The Royal Institution of Chartered Surveyors, reprezentantii companiilor internationale si locale considera ca trimestrul trei va fi unul al scaderii chiriilor si a valorilor activelor imobiliare de pe piata din Romania. In ciuda faptului ca aceste predictii sunt cel putin sumbre, specialistii de toate facturile sunt de parere ca va creste, in paralel cu scaderile mentionate[...]

Citeste mai mult
coming back soon