Yandex.Metrica

Bosch, cu un pas mai aproape de Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O noua etapa a fost parcursa pana la instalarea producatorului de componente auto Bosch la Cluj, iar saptamana viitoare urmeaza a fi parcursa inca una.

Saptamana trecuta, in cadrul discutiilor cu reprezentantii Guvernului, germanii de la Bosch au obtinut sustinerea proiectului pe care vor sa-l dezvolte la Jucu, ce se va materializa in ajutoare de stat. Acestea ar putea insemna scutiri de taxe si impozite pe o anumita perioada, obtinerea de termene de gratie in cadrul imprumuturilor sau facilitati in ceea ce priveste importurile si exporturile.

Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, au anuntat ca semnarea contractului de inchiriere pentru terenul unde se va desfasura investitia celor de la Bosch se va face saptamana viitoare, in data de 17 februarie. Astfel, intreaga afacere se desfasoara in ritmul stabilit, iar in a doua jumatate a anului este de asteptat sa inceapa productia.

“Contractul legat de teren va fi facut pe o perioada de 49 de ani, cu prevederi ca investitia se va derula in doua etape, un an si jumatate pentru fiecare etapa. In continuare mai avem de facut cateva proceduri administrative care tin de actualizarea regulamentului pentru Tetarom si operatiuni de carte funciara pentru 21 de hectare din parcul industrial”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Bosch se va instala la Jucu intr-un spatiu de 215.000 de metri patrati. Spatiul va cuprinde o unitate de productie si cladiri administrative. Investitia Bosch in cadrul acestui proiect este estimata la 77 de milioane de euro. In prima faza vor fi angajati aproximativ 300 de lucratori, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 2000.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Si totusi Bosch vine la Cluj!

In ultima perioada am fost asaltati de stiri diferite in privinta halelor Nokia de la Jucu, iar lista "interesatilor" a cuprins nume mari, cum ar fi: Terapia, Bosch, Samsung, etc. Odata cu deschiderea fabricii din Serbia, Bosch a parasit de curand lista, sau cel putin asa eram anuntati, insa, iata ca situatia sta absolut altfel: "Se discuta doua variante- una[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Pleaca Nokia, vine Bosch

Premierul ne aduce la cunostinta ca guvernul negociaza cu diversi investitori straini pentru a umple golul pe care-l va genera inchiderea fabricii Nokia. Desi negocierile cu germanii de la Bosch au inceput deja, reprezentantii companiei exprimandu-si interesul in deschiderea unei unitati de productie in judetul Cluj, Emil Boc a refuzat sa dea informatii concrete in ceea ce priveste aceasta noua[...]

Citeste mai mult
coming back soon