Yandex.Metrica

BNR “obliga” bancile sa ofere mai multe credite!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

“Dobanda de politica monetara s-a redus din nou, atingand un nou minim istoric”- acesta este comunicatul cu care Banca Nationala a Romaniei ne-a obisnuit in ultimii ani, rezultatul fiind relansarea creditarii in special in zona persoanelor fizice.

BNR "obliga" bancile sa ofere mai multe credite!De aceasta data BNR nu s-a multumit sa scada dobanda de referinta la 1,75%, ci a plusat si cu scaderea rezervelor minime obligatorii de la 10% la 8%. Cum se traduce acest lucru? Credite mai ieftine si mai multe, pentru ca bancile au acum la dispozitie mai multi bani pentru imprumuturi.

„Actiunile bancii centrale au avut un impact pozitiv in costul finantarii persoanelor fizice, interesate de un imprumut in moneda nationala. Dobanda de politica monetara a scazut in ultimii cinci ani cu 76 %, de la nivelul de 7,5% cat era in 2010, pana la nivelul actual, de 1,75%. Aceasta evolutie a influentat evolutia indicelui ROBOR la trei luni, care a scazut de la 9,7% cat era in 2010, pana la mai putin de 1,5% acum. Astfel, acest context a condus la dobanzi mai mici pentru clientii bancari”, arata un studiu al companiei de consultanta bancara Cooper Pear, citat de Imopedia.ro

Cum a influentat politica BNR nivelul ratelor la credite?

Matematica bancara joaca in favoarea clientilor actuali, in timp ce beneficiarii de credite de acum cativa ani sunt cei mai afectati. Azi, un client care contracteaza un credit de 200 de mii de lei pe o perioada de 30 de ani, va plati o rata in jur de 1.000 de lei pe luna. Pentru acelasi credit, luat in aceleasi conditii, dar la dobanzile de acum 3 ani, clientul plateste o rata lunara de 1.800 de lei.

Echipa Blitz

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cresc ratele creditelor in euro

Cei de la Imopedia.ro ne anunta ca ratele pentru creditele in euro cu dobanzi variabile vor creste alarmant de mult in urmatoarele luni ale acestui an. Se pare ca dobanzile de pe piata interbancara europeana au ajuns la niveluri nemaintalnite in ultimii doi ani, Banca Centrala Europeana informanadu-ne ca valorile vor creste si mai mult incepand cu luna iulie. Euribor[...]

Citeste mai mult
coming back soon