fbpx Yandex.Metrica

Blocuri noi in Andrei Muresanu!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi specificul cartierului Andrei Muresanu este acela de locuinte de tip casa/vile, investitorii in ultimii ani au simtit parfumul fin al profitului generat de renumele zonei si au construit ansambluri de blocuri, in general la extremitatile cartierului.

Suntem anuntati ca Plast Technik, o societate specializata in productia de ferestre si usi termoizolante, doreste sa construiasca trei blocuri de patru etaje in Andrei Muresanu, pe terenul de 3360 de mp pe care-l detine. Odata cu inaintarea proiectului catre Comisia de Amenajare a Teritoriului si Urbanism Cluj-Napoca(CTATU) in vederea obtinerii avizului pentru studiul de oportunitate necesar realizarii PUZ-ului(Planul Urbanistic Zonal), proiectul a starnit deja primele discutii. Astfel, cei care au realizat proiectul, proiectantii Arhimar, considera ca va fi de bun augur eliminarea garajelor din zona intersectiei strazilor Aron Pumnul cu Alverna, iar proprietarii sa primeasca locuri de parcare in parcarea subterana a viitorului ansamblu. In plus proiectul s-ar incadra standardelor zonei, iar strada va fi “eliberata” de garaje si astfel se va circula mai bine.

Dorim sa introducem parcela in caracterul zonei, sa aliniem regimul de inaltime la cel din zona, unde predomina locuintele colective cu patru etaje. Locurile de parcare vor fi in subsol, asa ca pe teren vom avea alei pietonale si spatii verzi“, a declarat arhitectul Cristian Banut.

In replica, membrii CTATU, au venit cu variante proprii pentru ambele probleme, atat pentru utilitatea unui astfel de proiect in zona cat si pentru problema parcarilor. Arhitectul Eugen Paunescu, membru CTATU a declarat ca: “nu stiu cum intr-o zona densa de blocuri, fara dotari, o analiza poate sa aiba ca rezultat concluzia ca trebuie construite alte blocuri“, iar colegul sau, arhitectul Adrian Iancu a precizat ca: “Este o zona cu probleme privind locurile de parcare. Puteti veni cu o propunere compensatorie, adica sa faceti mai multe locuri de parcare decat cele necesare ansamblului dumneavoastra, pentru ca acestea sa intre in circuitul public“.

De asemenea, si primarul interimar al Clujului, domnul Radu Moisin, a venit cu o propunere, aceea ca beneficiarul sa practice preturi la parcari comparative cu cele practicate de catre primarie.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

BLITZ Imobiliare prezinta trei case deosebite din Cluj-Napoca

Expertii de toate facturile si orientarile profesionale sustin ca piata imobiliara se afla acum in convalescenta. Desi gurile rele sustin ca reviviscenta acestui sector este completamente falsa, nu putem ignora toate datele statistice care anunta un viitor stabil. Cinismul si atitudinea prudenta sunt justificabile in contextul in care inca nu am iesit din criza economica. Exista multe segmente ale pietei[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult