Yandex.Metrica

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield.

Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe tari. Aceasta revenire are loc cu preponderenta in regiunea Asia Pacific, unde chiriile au crescut cu 8% in 2010 fata de 2009. Hong-Kong cea mai scumpa piata din lume, dar si Beijing-ul au avut cresteri foarte mari ale chiriilor: cu 51%, respectiv cu 48%.

Cresterea chiriilor in Europa a fost pozitiva. Londra a avut cea mai importanta revenire atat districtul financiar City si West End-ul avand cresteri ale increderii ocupantilor inregistrand anul trecut cele mai mari cresteri ale chiriilor in timp ce oferta de spatii de birouri a scazut. Cea mai scumpa locatie din Europa la nivel global a fost Londra (West End). Moscova (CBD) s-a plasat pe locul doi in Europa si pe locul sapte la nivel global.

In cele doua Americi a avut loc o crestere exceptionala a chiriilor, cu aproximativ 50% in Rio de Janeiro si o crestere importanta ce a avut loc in New York a incurajat in continuare cresterea chiriilor pe parcursul anului 2010. Aceste doua orase au fost cele mai scumpe locatii din cele doua Americi, fiind clasate pe locul patru respectiv cinci la nivel global.

“Conditiile raman mai mult favorabile chiriasilor decat proprietarilor spatiilor de birouri. In orice caz balanta incepe cu siguranta sa se incline, cu o revenire mai lenta a tarilor din Europa comparat cu orasele din Asia. Intr-un numar crescut de tari oportunitatea chiriasilor de a renegocia chiriile lor sau relocarea business -urilor va incepe sa scada in cursul anului 2011″, a declarat Michael Creamer, directorul client solutions EMEA, Cushman & Wakefield.

Cushman&Wakefield este companie de consultanta imobiliara, fondata in 1917, care detine 230 de birouri in 60 de tari si are peste 13.000 de angajati.

Sursa:DailyBusiness.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail. La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata terenurilor este problematica si contradictorie

Conform indicelui imobiliar realizat de compania de evaluare Darian, preturile terenurilor, la nivel national, au scazut, in primul semestru al acestui an, cu aproximativ 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cu 7% fata de a doua perioada a anului 2010. In Bucuresti, preturile au scazut cu aproximativ 15% in semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I[...]

Citeste mai mult