Birouri noi pe Paul Chinezu

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Imobilul de birouri plănuit în centrul Clujului de către unul dintre proprietarii hotelului Opera Plaza nu va fi realizat mai devreme de primăvara anului viitor.

Planul Urbanistic Zonal şi cel de Detaliu pentru clădire au fost aprobate în Consiliul Local. Consilierii UDMR au cerut însă modificarea: etajul retras prevăzut în proiect să ia forma unei mansarde.

Iniţial, ei s-au opus construirii imobilului propus, explicând că ar duce la distrugerea unei clădiri frumoase, cu încărcătură istorică, în centrul oraşului. în schimb, arhitectul-şef al municipiului, Ligia Subţirică, a explicat că proiectul are aviz favorabil din partea Comisiei Monumentelor Istorice şi că intervenţia nu afectează elementele valoroase ale vechii structuri. “Mansarda se va accepta la faza de autorizaţie de construire, doar dacă Comisia de Monumente va fi de acod cu această intervenţie”, a precizat Subţirică.

Proiectul pentru care Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi-a dat acordul vizează o clădire cu subsol, parter, două etaje şi încă unul retras pe str. Paul Chinezu (foto). Beneficiari sunt Simona Boeriu şi Hold Invest, societate deţinută de Călin Buzoianu. Parterul şi subsolul sunt destinate activităţilor culturale şi expoziţionale, iar etajele vor fi rezervate pentru spaţii de birouri. Parterul se va amenaja în aşa fel încât să permită vizibilitatea asupra vestigiilor istorice. în ceea ce priveşte perspectivele de realizare a clădirii, Buzoianu a menţionat că lucrările ar putea demara în primăvara lui 2011. “Suntem la faza de proiect, trebuie să îl definitivăm şi să obţinem autorizaţia de construire. Probabil că anul acesta nu mai apucăm să construim, dar poate că o vom face în primăvară, dacă vom găsi un potenţial client, chiriaş sau cumpărător”, a spus Buzoianu. Suma necesară pentru realizarea imobilului va fi de 400.000 de euro.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.