BCR-ul ne anunta ca anul 2011 e ideal pentru tranzactiile imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform spuselor lui Lucian Anghel (via money.ro), economistul-sef al BCR-ului, anul 2011 este ideal pentru tranzactiile imobiliare. Cu toate ca inca suntem in criza, specialistii sustin ca anul se va incheia cu o crestestere economica de aproximativ 2%.

Aceasta mica revitalizare nu ne va scoate din recesiune in totalitate, insa va da startul unui proces de redresare macro-economica, proces care va influenta in mod pozitiv si piata imobiliara, sustinuta pana acum de proiectele guvernamentale de garantare. Sa nu uitam ca statul a investit in imobiliare aproximativ 1,7 miliarde de euro prin intermediul proiectului Prima Casa.

Se pare ca 2012-le va inregistra o majorare economica de 3,9 %, urmand ca 2013-le sa ne scoata vizibil si concret din marea criza economica in care inca ne zbatem. Tot 2013-le va fi anul in care efectele benefice ale stabilizarii se vor simti si la nivel individual.

Daca usoara redresare de anul acesta e mai mult o chestiune statistica, si deci irelevanta in termeni de experienta individuala, urmatorii ani vor aduce o scadere a somajului si o crestere a salariilor.

Am mai trecut printr-o perioadă de creştere economică şi abia după 2-3 ani am simţit-o în buzunare. Creşterea economică din 2011 nu se va simţi în buzunare. Va fi una statistică şi e foarte important cum o gestionezi ca să o simţi în 2012-2013. Românul de rând ar trebui să fie precaut în 2011, deşi, paradoxal, ca proces investiţional, cel mai bun moment să-ţi cumperi o casă e acum“, a declarat Anghel, adaugand ca odata cu revitalizarea economica se va simti si o crestere considerabila a activelor imobiliare.

Iata deci ca BCR-ul ne sfatuieste sa avem incredere in semnele deocamdata pur statistice ale iesirii din criza si sa cumparam case si apartamente.

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.