BCR Locuinte reduce dobanda anuala pentru creditele in lei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca BCR Banca pentru Locuinte, una dintre cele doua institutii financiare specializate pe creditele de economisire in domeniul locativ, a inteles ca veniturile cetatenilor romani lasa de dorit si a operat, in consecinta, o reducere a dobanzii fixe cu 1,2 puncte procentuale.

Cu alte cuvinte, cei care se imprumuta de la BCR in cadrul acestui program de nisa vor plati doar 7% pe an pentru creditele in lei.

Creditele intermediare se adreseaza clien­tilor care nu au economisit pentru o perioada suficient de lunga, astfel incat sa poata accesa un credit locativ, care vine cu dobanzi de 5-6% pe an.

Creditul intermediar se transforma in credit locativ in momentul in care contractul de economisire-creditare ajunge la maturitate.

Avantajul acestui produs este acela ca nu este afectat de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobânzii, fiind doar in lei si cu dobanda fixa“, a precizat Alexandru Ciobanu, pre­sedintele BCR Locuinte.

Prin acest sistem clientii economisesc pe o perioada stabilita, de obicei, la cinci ani, primind si o prima anuala de la stat, ca procent din suma economisita, dupa care au dreptul sa acceseze un credit.

Celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – micsorand, astfel, perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Toate creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe au comision de acordare completamente nul. Creditele acordate de aceasta institutie financiara pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt: prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si, nu in ultimul rand, siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.