Yandex.Metrica

BCR incearca sa recupereze pierderi din credite restante in valoare de 30 de milioane de euro!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Banca Comerciala Romana(BCR) arunca pe piata imobiliara un numar de 410 apartamente si 220 de case, incercand astfel sa recupereze credite restante de 30 de milioane de euro(fara TVA).

Ofertele, imobile de locuit cu diferite grade de finisare, sunt prezentate pe portalul de imobiliare al bancii, pentru valorificarea de garantii recuperate de la clientii rau-platnici.Bilantul BCR releva o realitate ingrijoratoare: peste 25% din creditele BCR au fost clasificate ca neperformante la jumatatea anului. Mai mult, grupul BCR a raportat o pierdere neta pe primul semestru al anului 2012 de 125 milioane de euro iar accelerarea executarilor silite reprezinta una din solutiile la indemana, mai ales ca noua conducere a bancii s-a angajat sa readuca banca pe profit anul viitor.

60 de milioane de lei este tinta pentru cele 410 apartamente, iar pentru cele 220 de case se asteapta incasari de peste 75 de milioane.

O situatie aparte o reprezinta judetul Bistrita-Nasaud, care are printre cele mai ridicate niveluri de credite neperformante din tara. BCR vinde 50 de apartamente in aceasta zona. La nivel national, situatia este delicata iar impactul social va avea efecte dramatice: practic, peste 600 de familii sunt pe punctul de a ramane fara locuinta, pentu ca nu si-au platit ratele restante catre BCR.

Cea mai cunoscuta proprietate din portofoliul BCR, scoasa la vanzare pentru rambursarea creditului este magazinul Cocor din Bucuresti.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

BCR a acordat peste 10.000 de credite prin programul Prima Casă

Bancă Comercială Română (BCR) a depăşit pragul de 10.000 de credite acordate prin programul Prima Casă (Prima Casă 1 şi Prima Casă 2), volumul finanţărilor acordate până acum depăşind 420 milioane euro, noteaza agentia NewsIn. BCR a demarat creditarea prin programul Prima Casă la începutul lunii august 2009. Până în prezent, cele mai multe credite prin programul Prima Casă au[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa 4 se bucura de succes

Conform datelor furnizate de Banca Comerciala Romana, Programul Prima Casa 4 se bucura de un real succes, desi valoarea medie a imprumuturilor a scazut fata de programele anterioare. Banca Comerciala Romana anunta ca de la inceputul programului, in 5 luni, a acordat credite in valoara de peste 200 de milioane de Euro, valoarea medie a acestora fiind de 38.500 Euro,[...]

Citeste mai mult
coming back soon