Yandex.Metrica

Bank Leumi si reducerea costurilor pentru “Creditul la Locuinta”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati recent ca, incepand cu luna iulie, Bank Leumi Romania modifica marjele dobanzilor si comisioanele aferente Creditului pentru Locuinta, reducand astfel presiunile exerictate asupra clientilor.

Iata si modificarile aduse respectivelor credite:

  • marjele dobanzilor au fost diminuate cu 0,5 puncte procentuale pentru creditele in EUR si cu 0,25 puncte procentuale pentru creditele in lei;
  • comisionul de administrare up-front, in valoare de 2% flat, a fost eliminat in totalitate;
  • comisionul de analiza a fost stabilit la valoarea de 400 EUR pentru creditele in moneda europeana si echivalentul in RON a 400 EUR pentru creditele in moneda nationala.

Mai mult decat atat, persoanele care incaseaza salariul in contul deschis la Bank Leumi, beneficiaza de o dobanda mai mica cu 0,5 puncte procentuale fata de dobanda standard, atat pentru creditele in lei, cat si pentru cele in euro.

Intotdeauna am dat dovada de flexibilitate, iar acum am simtit nevoia sa modificam marjele dobanzilor si comisioanele, astfel incat clientii targetati sa poata accesa mai usor un credit pentru locuinta,” a declarat Alin Alupei , Director Divizia Retail & Private Banking, Bank Leumi Romania.

In ciuda faptului ca aceasta modificare nu debordeaza de simpatie pentru clienti si nici de benevolenta, este, totusi, salutara incercarea acestei banci de a detensiona dialogul cu cei imprumutati. Este mai mult decat clar ca Leumi a implementat aceasta solutie tocmai pentru a nu ajunge in situatia de e trece la executari silite, executari care, dupa cum bine stim cu totii, sunt completamente inoperante pe o piata imobiliara plina doldora de potentiali clienti care stiu cum sa “joace” proprietarii in asa fel incat sa incheie tranzactiile cele mai avantajoase.

In cazul persoanelor care incaseaza salariul prin Bank Leumi, pentru un credit in valoare de 100.000 EUR acordat pe o perioada de 30 de ani, valoarea totala de rambursat scade cu aproximativ 12.000 EUR iar DAE se reduce de la 8.05% la 7.33%. Aceleasi avantaje se resimt si in cazul unui credit in RON, unde, la o suma imprumutata de 420.000 lei, valoarea totala de rambursat se reduce cu 26.000 lei, DAE scazand de la 10.74% la 10.24%” , a mai spus Alin Alupei.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bank Leumi ieftineste creditele imobiliare

Romania se confrunta cu o piata imobiliara instabila si imprevizibila. Daca adaugam si nivelul de trai lamentabil al cetatenilor, ajungem la trista situatia in care cei care vor sa achizitioneze o locuinta se trezesc in ipostaza de a recurge, volens nolens, la creditele imobiliare. Avand in vedere ca veniturile medii ale romanilor nu sunt nici pe departe motive de lauda,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Vrei o locuinta? Cum te finantezi?

Sectorul imobiliar a fost puternic afectat de criza financiara, preturile apartamentelor reducandu-se la jumatate in aceasta perioada, proprietatile cu destinatie rezidentiala cunoscand la randul lor scaderi importante de preturi. Lansat in 2009, programul Prima Casa nu a intrerupt trendul puternic descrescator al preturilor pe piata imobiliara, insa scaderile de pret pentru locuintele achizitionate in cadrul programului au scazut mai lent.[...]

Citeste mai mult
coming back soon