Yandex.Metrica

Bank Leumi ieftineste creditele imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Romania se confrunta cu o piata imobiliara instabila si imprevizibila. Daca adaugam si nivelul de trai lamentabil al cetatenilor, ajungem la trista situatia in care cei care vor sa achizitioneze o locuinta se trezesc in ipostaza de a recurge, volens nolens, la creditele imobiliare.

Avand in vedere ca veniturile medii ale romanilor nu sunt nici pe departe motive de lauda, nu trebuie sa ne uimeasca faptul ca numarul celor in incapacitatea de a se achita de datoriile la diversele banci de pe piata creste intr-un ritm alert.

Se pare, insa, ca dracu’ nu este atat de negru precum pare la o prima analiza, astfel ca piata imobiliara din Romania cunoaste si proiecte, decizii sau mici modificari ale procedurilor menite sa tempereze presiunile formidabile ale bancilor asupra bietilor clienti.

In aceasta ordine de idei, Ziarul Financiar ne informeaza ca Bank Leumi, o institutie financiara minora pe plan local, a decis sa reduca marja de dobanda la creditele imobiliare in euro cu o jumatate de punct procentual.

In ciuda faptului ca aceasta modificare nu debordeaza de simpatie pentru clienti si nici de benevolenta, este, totusi, salutara incercarea acestei banci de a detensiona dialogul cu cei imprumutati. Este mai mult decat clar ca Leumi a implementat aceasta solutie tocmai pentru a nu ajunge in situatia de e trece la executari silite, executari care, dupa cum bine stim cu totii, sunt completamente inoperante pe o piata imobiliara plina doldora de potentiali clienti care stiu cum sa “joace” proprietarii in asa fel incat sa incheie tranzactiile cele mai avantajoase.

La creditele in lei, marja de dobanda a fost redusa cu 0,25 puncte procentuale si a ajuns la 4,75% peste Robor la trei luni. Indicatorul Robor la trei luni se situează sub pragul de 5% pe an in prezent.

Clientii care primesc salariul intr-un cont curent deschis la Leumi platesc o dobanda mai mica cu o jumătate de punct procentual. Banca percepe un comision de analiză de 400 de euro. Comisionul de administrare de 2% din suma imprumutata, perceput o singura data la acordarea creditului, a fost eliminat.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bank Leumi si reducerea costurilor pentru "Creditul la Locuinta"

Am fost informati recent ca, incepand cu luna iulie, Bank Leumi Romania modifica marjele dobanzilor si comisioanele aferente Creditului pentru Locuinta, reducand astfel presiunile exerictate asupra clientilor. Iata si modificarile aduse respectivelor credite: marjele dobanzilor au fost diminuate cu 0,5 puncte procentuale pentru creditele in EUR si cu 0,25 puncte procentuale pentru creditele in lei; comisionul de administrare up-front, in[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Activele imobiliare nu au trecere pe piata din Romania

Numarul firmelor aflate in insolventa este tulburator de mare. Avand in vedere ca situatia economica din Romania este imprevizibila si instabila, nu este de mirare ca multe companii mici si foarte mici dau faliment intr-un ritm alert. Suntem informati, via Curierul Natioal, ca numarul dosarelor de insolventa aflate pe rolul judecatorilor se ridica la aproximativ 34.000. In aceasta ordine de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Chiriile din Europa cresc in mod constant

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca europenii au fost loviti de recesiune atat de brutal si de aparent iremediabili incat o posibila revitalizare imobiliara si economica pare improbabila. Acestea fiind spuse, nimic nu este atat de grav precum pare la o prima analiza. Europenii, printre care ne numaram si noi, sunt, cel putin momentan, in incapacitatea de a-si achizitiona locuinte. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon