Yandex.Metrica

Bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitare termica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem anuntati ca la inceputul anului viitor reabilitarea termica a blocurilor de locuinte se va realiza cu fonduri europene nerambursabile. Astfel Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va folosi bani europeni dupa ce a obtinut acordul Comisiei Europene in acest sens.

Suntem in discutii avansate cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a permite utilizarea fondurilor din POR(Programul Operational Regional- nota blitz blog) si pentru lucrari de crestere a eficientei energetice. Comisia Europeana sustine initiativa noastra iar, in prezent, lucram la punerea in practica a acestei initiative. Dorim sa facem lucrari complexe de crestere a eficientei energetice a locuintelor si nu sa ne rezumam la o simpla anvelopare”, a declarat Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cine poate beneficia de aceste fonduri?

Vor beneficia de aceste fonduri, asa cum ne anunta reprezentantul ministerului, autoritatile locale in parteneriat cu asociatiile de proprietari: “vrem ca fondurile sa fie disponibile pentru intreg mediul urban. De asemenea, vrem sa co-interesam beneficiarii in acest demers, de aceea si ei vor trebui sa vina cu o parte de co-finantare, pe care in prezent o discutam. Prioritate la lucrari vor avea blocurile de locuinte construite in perioada 1950-1990 si care, in prezent, au pierderi energetice si costuri mari de intretinere”.

Majoritatea blocurilor construite in Romania, in special cele din anii 1950-1990, au un nivel scazut de izolare termica iar acest lucru duce la pierderi mari de caldura in special in sezonul rece. Asta se traduce prin facturi mari pentru incalzire. Si pana acum sprijinul de stat era consistent, insa reprezentantii Guvernului spun ca ponderea contributiei asociatiilor de proprietari(20% in prezent) va fi reanalizata si ne putem astepta la o scaderea a sa in cadrul noului program.

Sursa: gandul.info
Sursa foto: ziare-pe-net.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon