Yandex.Metrica

Bancile nu-si pot vinde proprietatile executate silit

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Stim cu totii ca institutiile financiare sunt, in acest moment de trista instabilitate economica, cei mai mari proprietari de active imobiliare din Romania. Din pacate pentru bancile cu averi crescande, piata trece printr-o perioada foarte dificila, motiv pentru care cele mai multe proprietati scoase la licitatie raman, in cele din urma, nevandute.

Cu toate ca numarul terenurilor, apartamentelor, hotelurilor si a padurilor executate silit creste in mod constant, tranzactiile de nisa raman ridicol de mici. Trebuie remarcat, insa, faptul ca iminenta iesire din criza a Romaniei va insemna, printre altele, o augmentare considerabila a veniturilor bancilor de pe urma proprietatilor scoase la licitatie.

Prelungirea recesiunii s-a soldat cu inchideri de firme si pierderea locurilor de munca, iar lozinca “clientul face orice sa pla­teasca, pentru ca nu vrea sa ajunga in strada” a ramas fara acoperire.

Situatiile-limita fac ca bancile sa se trezeasca, printre altele, cu multe apartamente in brate si ajung, drept urmare, sa scoata la licitatie adevarate pachete imobiliare: institutia financiara CEC Bank are in Ramnicu Valcea nu mai putin de 30 de locuin­te executate silit, la preturi in jurul a 3.000 lei/mp. Nu este singura banca din oras care vrea sa scape de proprietatile imobiliare preluate de la clienti, fiind imposibil ca piata sa absoarba aceasta oferta cel putin fara niste preturi reduse dramatic, care in niciun caz nu mai acopera creditele ramase nerecuperate.

Pe grecii de la Alpha Bank criza i-a făcut mari “mosieri” in zona montana de pe Valea Prahovei si din jurul Bra­şo­vului. La Sinaia, Alpha vrea sa vandă 1.000 mp de padure intravilan cu 286.344 de lei, in timp ce la Bran are un teren de 6.555 mp plus constructii de 1.345 de metri pentru care vrea 223.230 lei.

Si italienii de la UniCredit au ajuns proprietari de padure si cauta sa vanda 2.500 de metri patrati intravilan in Busteni pentru aproape 400.000 de euro. Pretul este redus cu 25% fata de prima licitatie, cand, asemenea majoritatii cazurilor, nu a venit niciun potential cumparator.

In Otopeni, o alta zona cu potential imobiliar, banca incearca sa vanda o proprietate de 767 de metri patrati plus constructii edificate pe terenul respectiv cu pretul de 471.500 de euro, reprezentand 75% din suma evaluata, initial, la 629.000 de euro.

BRD are de vanzare un teren si construcţii industriale aferente in centrul municipiului Ploiesti pentru 1,3 milioane de euro. Banca cere, de asemenea, aproape 840.000 de euro pentru un hotel cu 25 de camere in Tulcea.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Bancile scot la vanzare peste 2.000 de imobile executate silit

Suntem informati ca piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. Nu mai putin de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Institutiile financiare detin proprietati imobiliare in valoare de aproximativ 1 miliard de euro

Conform estimarilor companiei de property management Golabl Vision, institutiile financiare active pe piata din Romania detin proprietati imobiliare in valoare de aproximativ 1 miliard de euro. "Bancile sunt cel mai mare proprietar de active imobiliare din acest moment de pe piata. Au mai multe active decat orice alt dezvoltator. Bancile au in potrofoliu active de circa 700 de milioane de[...]

Citeste mai mult
coming back soon