Yandex.Metrica

Banci sau samsari imobiliari? Vezi ce metoda noua de profit au gasit cateva banci din Romania!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei, nu mai putin de 8 banci practica o metoda mai putin ortodoxa de inavutire, transformandu-se in adevarati samsari imobiliari.

Banci sau samsari imobiliari? Vezi ce metoda noua de profit au gasit cateva banci din Romania!Despre ce este vorba? Aceste banci participa la licitatii cumparand in nume propriu bunurile executate silit, cu scopul de a le revinde la preturi mai mari.

“Bunurile se preiau la minimum 75% din valoarea de piata, cu scopul de a fi valorificate la o data ulterioara. Se evita preluarea in bilant a bunurilor imobiliare greu vandabile, cum ar fi terenurile sau imobilele degradate”, se arata in comunicatul BNR.

Uneori banca reuseste sa cumpere la preturi mult mai mici decat 75% din valoarea de piata, pentru ca acest prag reprezinta doar pretul de pornire, pret care se diminueaza pe masura ce numarul de licitatii necesare vanzarii creste. Astfel bancile cumpara si la jumatate de pret imobile executate silit.

Care este avantajul acestei afaceri?

Pornim de la faptul ca licitatiile nu sunt deloc pe placul bancilor, acestea nereusind sa vanda tertilor imobilele din portofoliu la preturi de piata si intr-un timp suficient de scurt. Prin aceasta metoda insa, bancile au posibilitatea de a-si recupera din pierderi mult mai repede si sa obtina profit chiar din doua directii: in primul rand prin revanzarea acestor imobile la preturi mai mari si apoi de la clientii aflati in dificultate prin popriri pe salarii pana la recuperarea intregii sume. Astfel, clientul ramane si fara casa si cu veniturile viitoare diminuate de datoria la banca.

Sursa: www.conso.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Bancile scot la vanzare peste 2.000 de imobile executate silit

Suntem informati ca piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. Nu mai putin de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.