Yandex.Metrica

Banca Nationala a Romaniei reduce rata dobanzii la 5,75%!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Incepand de azi, potrivit deciziei Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, nivelul dobanzii de politica monetara a scazut de la 6% la 5,75%, marcand astfel un minim istoric. Miscarea face parte din strategia BNR de a incuraja creditarea, in special in cazul imprumuturilor in moneda nationala, asa cum a explicat pentru posturile de televiziune, domnul Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Precedenta modificare a ratei dobanzii, de la 6,25% la 6% a avut loc anul trecut in noiembrie dupa insistente puternice si in fata schimbarilor internationale. Desi in majoritatea statelor din Uniunea Europeana, rata a fost scazuta cu scopul de a stimula cresterea economica si de a spori creditarea, BNR s-a ambitionat sa pastreze un nivel ridicat si nemodificat al dobanzii inca din martie 2010.

“Consiliul de Administratie al BNR reafirma ca banca centrala va monitoriza in continuare evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin ajustarea corespunzatoare a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare”
, se arata intr-un comunicat al BNR.

Anuntul vine intr-un moment in care se anunta noi reglementari cu privire la activitatea de creditare, fiind asteptate noi restrictii in cazul creditelor de consum si a creditelor imobiliare, in special a celor in moneda unica europeana.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

BNR coboară dobânda cheie la un nivel minim record !

Românii ar putea plăti dobânzi mai mici pentru creditele contractate de la băncile comerciale. BNR a decis reducerea dobânzii de referinţă cu încă 0,25 puncte, la 6,25%. Prin reducerea dobânzii cheie, bancherii ar trebui să nu mai fie tentaţi să-şi ţină banii în seifurile Băncii Centrale ci să-i îndrepte pe piaţă sub formă de credite. Consiliul de Administraţie al băncii[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

BNR "obliga" bancile sa ofere mai multe credite!

"Dobanda de politica monetara s-a redus din nou, atingand un nou minim istoric"- acesta este comunicatul cu care Banca Nationala a Romaniei ne-a obisnuit in ultimii ani, rezultatul fiind relansarea creditarii in special in zona persoanelor fizice. De aceasta data BNR nu s-a multumit sa scada dobanda de referinta la 1,75%, ci a plusat si cu scaderea rezervelor minime obligatorii[...]

Citeste mai mult