Yandex.Metrica

Autostrada Transilvania sau mersul piticului la romani!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiar si dupa rezilierea contractului cu Bechtel, lucrarile la Autostrada Transilvania se desfasoara in ritm romanesc. Pana pe 21 martie 2012 se vor aduna ofertele pentru tronsonul Gilau-Nadasel urmand ca in mai putin de doua luni sa fie facut public numele castigatorului licitatiei.

Tronsonul Gilau-Nadasel, desi are o lungime de numai 8,7 kilometri, va costa peste 80 de milioane de euro, bani care vor fi suportati de catre statul roman. Se preconizeaza ca, dupa incheierea licitatiei, durata lucrarilor sa fie de maxim 24 de luni si, astfel, in 2014 vom avea inca o farama de autostrada la costurile cele mai mari din regiune.

In 7 ani de la semnarea contractului cu Bechtel, americanii au reusit performanta de a construi putin peste 40 de kilometri de autostrada. Anul trecut contractul a fost reziliat, cei de la Bechtel urmand sa finalizeze lucrarile incepute doar pe doua sectoare, Campia Turzii-Gilau si Suplacu de Barcau- Bors. Daca ar fi continuat contractul cu firma americana, conform termenilor din 2004, Autostrada Transilvania, in lungime de 415 kilometri, ar fi costat statul roman, aproximativ 10 miliarde de euro. Potrivit surselor din cadrul Ministerului Transporturilor, proiectul final in noile conditii nu va costa mai mult de 3,8 miliarde de euro.In afara de cele doua tronsoane incepute de Bechtel, alte 6 vor fi scoase la licitatie in 2012, prioritar fiind tronsonul amintit mai sus, Gilau-Nadasel.

Cauzele invocate de reprezentantii ministerului, cu privire la ritmul foarte lent in care se desfasoara lucrarile sunt diverse si au fost prezentate pe scurt de doamna ministru, Anca Boagiu: “Problema cea mai mare este lipsa de cooperare a autoritatilor, fie ca sunt ele publice sau locale. Avem o lege a exproprierilor datorita careia, in ciuda faptului ca are termene clare, ne impiedicam in opozitia pe care o avem, ba de Electrica, ba de unele autoritati, ba de schimbari de PUZ-uri(…)”.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ministerul Transporturilor demareaza licitatia pentru realizarea tronsonului Gilau-Nadasel

Tronsonul Gilau-Nadasel, initial parte integranta a proiectului Autostrada Transilvania, a fost scos de sub contractul Bechtel, Emil Boc anuntandu-ne ca Ministerul Transporturilor va organiza o noua licitatie, prin intermediul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, in perioada imediat urmatoare. Cei 9 km vor completa sistemul de centuri ocolitoare al Clujului, urmand sa preia traficul greu dinspre Satu Mare si Salaj[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Sa fie aceasta ultima saptamana de "convietuire" cu Bechtel?

Autostrada Transilvania poate reveni in forta, daca negocierile cu americanii de la Bechtel, ce se vor incheia pe 30 aprilie, vor duce la anularea contractului.Se pare ca mai multe companii internationale sunt interesate de concesionarea anumitor tronsoane din A3. "Pe 30 aprilie seincheie negocierile cu Bechtel. Atunci vom sti daca ne intelegem cu privire la modalitatea de inchidere a contractului[...]

Citeste mai mult
coming back soon