Yandex.Metrica

Autostrada Transilvania este prea scumpa pentru bugetul Romaniei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati ieri ca urmeaza sa se renegocieze contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania, companiile implicate fiind incapabile sa gestioneze costurile foarte ridicate ale proiectului.

In aceasta ordine de idei, Emil Boc este de parere ca de aceste costuri abuzive este direct responsabil nimeni altul decat Adrian Nastase.

V-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase despre pretul din contractul cu Bechtel.Nu Boc a stabilit aceste preturi. Contractul a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract ale lui Adrian Nastase. Pana acum nu erau standarde de cost, ci doar criteriile impuse de Nastase“, a declarat premierul.

Bloombiz.ro ne informeaza ca 1 kilometru de autostrada costa in Romania de aproximativ 4 ori mai mult decat in alte tari infinit mai prospere. Aceasta situatie este impardonabila. O tara cu resurse financiare limitate investeste prea mult pentru un proiect care se poate realiza cu eforturi monetare considerabil mai mici.

Chiar daca lucrurile nu sunt tocmai clare si corecte, Autostrada Transilvania este mult prea importanta pentru infrastructura Romaniei pentru a fi trecuta pe lista de proiecte lasate balta. Se va renegocia contractul si se vor lua masuri drastice de reducere consistenta a costurilor.

In acest moment, avem aceasta ipoteza de lucru – continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania pentru ca este necesara. Trebuie doar sa negociem pretul corect pentru lucrarile care se fac in Romania. Pretul este stabilit prin standardele de cost“, a adaugat Emil Boc.

In aceasta ordine de idei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a solicitat companiei americane Bechtel reducerea costurilor cu circa 35% si replanificarea graficului de executie. Se pare ca Autostrada Transilvania nu va fi gata pana la finele anului 2013, asa cum s-a crezut in momentul in care s-a demarat acest proiect.

Am solicitat reducerea costurilor, astfel incat sa se incadreze in standardele de cost, revizuirea graficului de lucrari si esalonarea datoriilor“, a declarat directorul general al CNADNR, Daniela Draghia.

Deocamdata atat despre Autostrada Transilvania.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Anca Boiangiu: reprezentantii Bechtel sunt "dusmai ai statului"

Anca Boiangiu, ministrul Transporturilor, a declarat recent ca renegocierea contractului cu Bechtel decurge sub auspicii bune, fapt care nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere ca esecul companiei inseamna, printre altele, si intarzierea, sau chiar anularea, lucrarilor la Autostrada Transilvania. Boiangiu a mai spus, in cadrul unei conferinte organizate la Arad, ca reprezentantii Bechtel s-au dovedit a fi[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Autostrada Transilvania sau mersul piticului la romani!

Chiar si dupa rezilierea contractului cu Bechtel, lucrarile la Autostrada Transilvania se desfasoara in ritm romanesc. Pana pe 21 martie 2012 se vor aduna ofertele pentru tronsonul Gilau-Nadasel urmand ca in mai putin de doua luni sa fie facut public numele castigatorului licitatiei. Tronsonul Gilau-Nadasel, desi are o lungime de numai 8,7 kilometri, va costa peste 80 de milioane de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ministerul Transporturilor demareaza licitatia pentru realizarea tronsonului Gilau-Nadasel

Tronsonul Gilau-Nadasel, initial parte integranta a proiectului Autostrada Transilvania, a fost scos de sub contractul Bechtel, Emil Boc anuntandu-ne ca Ministerul Transporturilor va organiza o noua licitatie, prin intermediul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, in perioada imediat urmatoare. Cei 9 km vor completa sistemul de centuri ocolitoare al Clujului, urmand sa preia traficul greu dinspre Satu Mare si Salaj[...]

Citeste mai mult
coming back soon