Yandex.Metrica

Autostrada Sebes-Turda prinde contur!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi planurile initiale prevedeau un drum expres care sa faca legatura in Turda si Sebes si de aici, pe Coridorul IV, catre Europa, lucrurile s-au schimbat (in bine) din mers si astazi putem vorbi despre un nou sector de autostrada.

“Suntem avansati, in luna iulie se termina documentatia de transformare din drum expres in autostrada, pana in decembrie vom avea terminate procedurile de licitatie si de atribuire, vom avea un contract semnat si suntem obligati sa finalizam autostrada pana in 2016, pentru ca am reusit sa o introducem pe alocarea financiara 2007-2013.Cei 78 de kilometri vor trebui finalizati pana in 2016, iar investitia va fi de aproximativ 900 de milioane de euro”, declara ministrul Dan Sova luna trecuta.

Presedintele PNL Alba Iulia, dl. Florin Roman, anunta acum doua zile ca licitatia va fi lansata in aceasta perioada pe SEAP(Sistemul Electronic de Achizitii Publice) confirmand astfel stadiul avansat in care se afla proiectul de autostrada.

„Urmeaza sa fie urcata pe SEAP chiar maine(16 iulie 2013), dupa eliberarea avizului de la companie. Sunt patru loturi care vor fi licitate, primul de la km 1 pana la km 17, incluzand nodul de Sebes si nodul de nord de la Alba Iulia care repet ca a ajuns pe acest proiect ca urmare a solicitarii a Consiliului judetean nu ca urmare a solicitarii primariei. Al doilea tronson este de la km 17 la km 41 cu 250, la intersectia cu DJ 107 la Aiud, al treilea lot este la la km 41-250 la km 53-700 la Inoc, cu inelul de la Decea pe care l-am obtinut pentru locuitorii din Ocna Mures, care initial nu aparea in proiect si ultimul tronson de la Decea la Turda”, a declarat Florin Roman.

Lucrarile urmeaza sa demareze in primavara anului viitor si nu putem decat sa speram ca nu vor avea aceeasi soarta cu cele de pe Autostrada Transilvania si ca vom putea in viitorul apropiat sa circulam la nivelul secolului 21.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Vom avea autostrada de la Turda la Sebes in 2 ani?

Faptul ca Autostrada Transilvania a intrat in conservare ar trebui sa ne ingrijoreze, insa, spre norocul nostru, exista alte variante pentru a circula civilizat in Europa anului 2013. Comisia Europeana a aprobat includerea proiectului de autostrada Turda-Sebes in Programul Operational Sectorial de Transport(POS-T), ceea ce inseamna fonduri europene pentru drumuri romanesti. Astfel, autostrada de 74 km va beneficia de sustinere[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Record negativ pentru Autostrada Transilvania

Inceputa in 2004, Autostrada Trasilvania se pare ca va fi gata cel mai devreme in 2020, desi unele voci mai pesimiste dau ca data de finalizare anul 2026! Proiectul prevede 415 km de autostrada, iar in 7 ani de la demararea lucrarilor avem cu putin peste 10% din lungimea prevazuta. In schimb, fondurile guvernamentale utilizate pana in prezent ar fi[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 1 Comentarii

Autostrada Bucuresti-Ploiesti, sau cum sa construiesti 60 de kilometri in 7 ani intre nimic si nimic!

Poate titlul de mai sus vi se va parea usor exagerat, insa constructorii tronsonului Bucuresti-Ploiesti din cadrul autostrazii A3 au reusit aceasta performanta. E drept, autostrada este aproape gata, insa tocmai legaturile cu centurile Bucurestiului si Ploiestiului nu sunt realizate, autostrada fiind practic inutilizabila. Termenul de finalizare, 15 decembrie 2011, a mai primit un "bonus" de 6 luni, astfel noul[...]

Citeste mai mult