Yandex.Metrica

August e luna tranzacțiilor cash, ceea ce duce indicele Blitz în scădere ușoară

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În luna august, luna concediilor, se pare că și piața imobiliară a luat un scurt moment de respiro, iar prețurile au scăzut ușor. Astfel, în luna august prețul mediu al apartamentelor de vânzare a scăzut cu 96 de euro comparativ cu luna iulie, de la 1529 euro/mp la 1433 euro/mp.

Mihai Boia, Master Broker I Blitz,  a declarat: ”Fiind o perioadă în care întâlnim preponderent clienți cu plata cash, marja de negociere a prețurilor este mai mare decât de obicei, iar proprietarii arată mai multă flexibilitate. Această influență a dus la o corecție a valorii indicelui Blitz. Cererile cel mai des întâlnite în luna august  au venit din partea clienților cumpărători din afara orașului care achizitionează imobile ca investitii pentru inchiriere, sau achiziții personale ale celor care locuiesc în afara țării.”

Cea mai semnificativă scădere a prețurilor cerute la vânzare a fost înregistrată în cartierul Plopilor.  Aici, prețul mediu a scăzut cu 166 de euro, de la 1804 euro/mp în luna iulie, la 1638 euro/mp în luna august. 

Alte scăderi de prețuri au fost înregistrate în:

  • cartierul Grigorescu, o diferență de 29 de euro, de la 1409 euro/mp în luna iulie la 1380 euro/mp în luna august, 
  • cartierul Mănăștur, o diferență de 27 de euro, de la 1360 euro/mp în luna iulie la 1333 euro/mp în luna august.

 

Creșteri de preț sistematice în unele cartiere

Chiar dacă per total prețul mediu de vânzare al apartamentelor a înregistrat o scădere în luna august, sunt cartiere care continuă trendul de creștere sistematică observat din primăvară. 

Astfel, cele mai mari creșteri de preț au fost înregistrate în:

  • cartierele Iris, 112 euro, de la 1311 euro/mp în luna iulie la 1432 euro/mp în luna august, 
  • Gruia cu 97 euro, de la 1476 euro/mp în luna iulie la 1573 euro/mp în luna august,
  • Andrei Mureșanu cu 64 euro, de la 1943 euro/mp în luna iulie la 2007 euro/mp în luna august.  

Alte creșteri mai modeste de preț s-au înregistrat în cartierele Borhanci, Buna Ziua, Europa, Dâmbul Rotund, Gheorgheni, Mărăști sau Zorilor.

 

Prețul chiriilor continuă să crească 

Chiar dacă pentru multă lume luna august este luna concediilor, există o bază semnificativă de clienți interesați de un apartament în chirie, drept pentru care prețul acestui tip de oferte a înregistrat o creștere ușoară de 10 euro, de la 446 de euro în luna iulie, la 456 de euro în luna august.

Cea mai mare diferență de preț a fost în cartierele: Între Lacuri, cu o creștere de 83 de euro/mp, de la 449 euro/mp în luna iulie la 582 euro/mp în luna august,  Borhanci cu o creștere de 78 de euro/mp, de la 440 euro/mp în luna iulie la 518 euro/mp în luna august, și Dâmbul Rotund cu o creștere de 72 de euro/mp, de la 312 euro/mp în luna iulie la 384 euro/mp în luna august.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Căldura duce din nou prețurile în sus!

Indicele Blitz a înregistrat în luna mai o medie de 1510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, când media a fost de 1473 euro/mp. După o scădere ușoară în luna aprilie, luna mai a venit din nou cu creșteri ale prețurilor pentru locuințe. Prețul apartamentelor a început din nou să crească Creșteri spectaculoase de preț au fost înregistrate[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult
coming back soon