fbpx Yandex.Metrica

Auchan si Metro negociaza preluarea Real

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Francezii de la Auchan si nemtii de la Metro Group negociaza deja de trei saptamani preluarea de catre retailerul francez a magazinelor Real din Europa Centrala si de Est, inclusiv a celor din Romania.

Prelungirea discutiilor peste estimarile initiale ale partilor s-a datorat neintelegerilor legate cuantumul chiriilor.

“Proprietarii de magazine au legat valoarea chiriilor de vanzarile anuale, ceea ce inseamna in jur de 3 miliarde de euro pe toata regiunea. Ori, Auchan este convinsa ca va avea cu magazinele Real rezultate mult mai bune decat Metro, ceea ce inseamna ca, pe viitor, cheltuielile cu chiria vor exploda”, scrie publicatia germana Lebensmittel Zeitung.

Problemele celor de la Metro par sa incline balanta in favoarea partii franceze in cadrul negocierilor, vanzarea diviziei Real reprezentand practic un colac de salvare pentru nemti. Vanzarea le-ar aduce astfel un venit de 1-1,2 miliarde de euro, inclusiv partea de real estate. In vreme ce informatiile publice arata o scadere a vanzarilor la nivel global de 2,3% a diviziei Real(inclusiv pe pietele din Polonia si Romania), francezilor de la Auchan le merge din ce in ce mai bine pe pietele externe. Veniturile nete ale acestora au crescut constant din 2007, ajungand la 40,4 miliarde de euro.

Politica de expansiune Auchan a atins Romania inca din 2006, in prezent existant in tara noastra 10 astfel de hypermarketuri. De asemenea, francezii si-au deschis magazine tot mai spre est, avand unitati in Rusia si China. Auchan are acum o retea de peste 630 de magazine in 12 tari ale lumii.

Sursa: www.economica.net

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Top Forbes: cel mai bogat om din lume. Aflati cine este cel mai bogat roman si in ce a investit in ultima perioada!

Pentru al treilea an la rand, Topul Forbes este dominat de mexicanul Carlos Slim Helu cu o avere de 69 de miliarde de dolari. Afacerile mexicanului se desfasoara in domeniul telecomunicatiilor, el controland trei astfel de companii: Telcel, Telmex si America Movil. Podiumul este completat de Bill Gates, cu o avere de 61 de miliardede dolari(in crestere cu 5 miliarde[...]

Citeste mai mult