Yandex.Metrica

Au inceput lucrarile de modernizare ale Parcului Simion Barnutiu

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ziuadecj.ro ne informeaza ca lucrarile de extindere a Parcului Central Simion Barnutiu au fost demarate cu aplomb in dimineata zilei de ieri. Compania de constructii ACI, implicata direct in acest proiect dupa ce a castigat recent licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, va reintegra in parc cei aproximativ 800 mp furati de planurile urbanistice comuniste in 15 luni.

In paralel cu aceasta extindere spatiala, va fi restaurata si cladirea vechiului Cazinou, unde se va muta, la finalul lucrarilor, Casa Casatoriilor. Intregul proiect este finantat din fondurile europene obtinute de oficialii clujeni anul trecut. Suntem, de asemenea, informati ca se va moderniza, in conjunctie cu lucrarile mentionate mai sus, si linia de tramvai.

Pentru a nu bloca accesul clujenilor la splendoarea intregului parc, lucrarile vor fi executate fragmentar. S-a inceput, astfel, cu destructurarea bretelei asfaltate situate la intersectia strazilor George Cosbuc si Splaiul Independentei.

In hartile vechi acea bretea nu apare. A fost ulterior construita, in comunism. Zona respectiva era parc, noi incercăm sa refacem, in baza schitelor vechi, noua fata a Parcului Central. Va fi replantata iarba, se vor planta copaci“, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Proiectul de extindere a Parcului Central Simion Barnutiu a fost aprobat de catre Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism in 2009.

Se va opera, in mod sistematic, si o modernizare a intregului spatiu recreativ. Suntem informati ca vor fi regandite estetic intrarile si iesirile din parc, vor fi instalate rasteluri si piste de biciclete, unele banci vor fi repozitionate, si, mai mult decat atat, intregul sistem de iluminat va fi adus la zi.

Din motive politice, ne-am propus să facem ordine intre copacii din parc, desi acestia au fost plantati in exces si densitatea este foarte mare“, a incheiat arhitectul Adrian Borda, responsabil de aspectul urbanistic al intregului proiect.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central. Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
coming back soon