Yandex.Metrica

ATENTIE la asigurarile de locuinte! Unele contracte au clauze ILEGALE!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Oricine a citit un contract de asigurare a locuintei a putut sa observe cu usurinta o lista consistenta de “excluderi”, care ar fi trebuit sa genereze intrebari la care sa primeasca raspunsuri inainte de a semna.

ATENTIE la asigurarile de locuinte! Unele contracte au clauze ILEGALE!Aceasta lista a excluderilor, asemanatoare cu acele conditii speciale din alte contracte, scrise cu litere mici si semnalizate cu asterisc, reprezinta de fapt modalitati prin care asiguratorii incearca sa limiteze acordarea de despagubiri clientilor in cazul producerii unor evenimente speciale. Unele dintre aceste clauze sunt normale, altele sunt abuzive prin ambiguitatea termenilor folositi, iar unele sunt chiar ilegale.

De exemplu, clauza cu privire la dreptul de succesiune, drept prevazut expres in Codul civil, este inclacata flagrant de unele firme de asigurari, care nu acorda despagubiri urmasilor de drept ai titularului contractului de asigurare.

Astfel, la capitolul “excluderi” gasim “pretentii de despagubire formulate de sotul/sotia/rudele asiguratului”, ceea ce contravine cu prevederile Codului civil, unde se specifica: “In cazul decesului asiguratului, daca nu a fost desemnat un beneficiar, indemnizatia de asigurare intra in masa succesoriala, revenind mostenitorului asiguratului”.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat, riscurile acoperite de asigurarea de locuinte sunt dintre cele mai periculoase pentru beneficiar, nu de putine ori producerea acestora(cutremure, alunecari de teren, inundatii) soldandu-se cu victime omenesti.

Specialistii contactati de Capital au precizat faptul ca, in situatia data, clauza contractuala primeaza in fata legii, iar pentru a obtine despagubirile care i se cuvin, familia asiguratului ar trebui sa depuna o plangere, ce se va solutiona in urma unui proces.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Pagubitii Tower ar putea primi banii inapoi!

A fost facut un prim pas spre rezolvarea cazului Tower dupa ce Curtea de Apel Cluj a anulat un contract prin care Mihai Chezan, patronul SC Tower SRL, solicita 14 milioane de euro despagubiri, printr-o firma inregistrata in Chicago si care-i apartinea tot lui. Inca de acum 2 luni va povesteam despre afacerea Tower si cum incearca Chezan sa inscrie[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cei care nu si-au asigurat locuintele vor fi amendati incepand cu data de 5 august 2011

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Tomescu, a declarat recent ca autoritatile locale vor putea purcede la amendarea proprietarilor care nu au incheiat polita de asigurare obligatorie a locuintei din 5 august 2011. Angela Tomescu a mai declarat ca legea va fi pusa in aplicare indiferent de modificarile pe care la vor stabili Executivul sau parlamentarii, adaugand ca[...]

Citeste mai mult
coming back soon