ATENTIE la asigurarile de locuinte! Unele contracte au clauze ILEGALE!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Oricine a citit un contract de asigurare a locuintei a putut sa observe cu usurinta o lista consistenta de “excluderi”, care ar fi trebuit sa genereze intrebari la care sa primeasca raspunsuri inainte de a semna.

ATENTIE la asigurarile de locuinte! Unele contracte au clauze ILEGALE!Aceasta lista a excluderilor, asemanatoare cu acele conditii speciale din alte contracte, scrise cu litere mici si semnalizate cu asterisc, reprezinta de fapt modalitati prin care asiguratorii incearca sa limiteze acordarea de despagubiri clientilor in cazul producerii unor evenimente speciale. Unele dintre aceste clauze sunt normale, altele sunt abuzive prin ambiguitatea termenilor folositi, iar unele sunt chiar ilegale.

De exemplu, clauza cu privire la dreptul de succesiune, drept prevazut expres in Codul civil, este inclacata flagrant de unele firme de asigurari, care nu acorda despagubiri urmasilor de drept ai titularului contractului de asigurare.

Astfel, la capitolul “excluderi” gasim “pretentii de despagubire formulate de sotul/sotia/rudele asiguratului”, ceea ce contravine cu prevederile Codului civil, unde se specifica: “In cazul decesului asiguratului, daca nu a fost desemnat un beneficiar, indemnizatia de asigurare intra in masa succesoriala, revenind mostenitorului asiguratului”.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat, riscurile acoperite de asigurarea de locuinte sunt dintre cele mai periculoase pentru beneficiar, nu de putine ori producerea acestora(cutremure, alunecari de teren, inundatii) soldandu-se cu victime omenesti.

Specialistii contactati de Capital au precizat faptul ca, in situatia data, clauza contractuala primeaza in fata legii, iar pentru a obtine despagubirile care i se cuvin, familia asiguratului ar trebui sa depuna o plangere, ce se va solutiona in urma unui proces.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.