Yandex.Metrica

Asociatia Romana a Bancilor contesta noile norme de creditare in valuta

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, a declarat ca oficialii BNR se vor intalni cu reprezentantii institutiilor financiare in data de 4 octombrie pentru a discuta despre noile norme de creditare in valuta.

Aceasta intalnire vine pe fondul unei profunde nemultumiri a reprezentantilor bancari, majoritatea neacceptand regulamentul de restrictionare a imprumuturilor inaintat de BNR.

Pe patru octombrie ne vom intalni cu domnul prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, si cu echipa dansului. Atunci sper ca vom discuta punct cu punct ceea ce am propus noi si ceea ce dansii sunt dispusi sa accepte, a declarat Radu Ghetea.

Presedintele Asociatei Romane a Bancilor a sugerat ca una dintre obiectiile reprezentantilor ARB ar fi perioada pentru care poate fi acordat un credit de consum.

Este nevoie de o abordare prudentiala a acestui aspect. Personal fac acest lucru de sapte ani si spun ca nu trebuie sa lasam romanii sa se imprumute in alte valute decat in cea in care castiga. Este clar ca acest regulament nu va afecta creditul Prima Casa. In ceea ce priveste creditul de consum, opiniile bancilor sunt diverse, plecand de la propunerea de majorare a termenului de cinci ani catre sapte sau 10 ani, a adaugat Ghetea.

Perioada maxima a unui credit de consum ar putea fi de cinci ani, iar solicitantii ar trebui sa aduca garantii in valoare de minimum 133% din valoarea imprumutului, acestea fiind doua dintre cele mai importante modificari in ceea ce priveste creditul de consum, potrivit unui proiect publicat pe site-ul oficial al Bancii Nationale.

In ceea ce priveste finantarile imobiliare, proiectul BNR prevede un avans de cel putin 30% pentru creditele imobiliare in euro, minimum 15% pentru cele contractate in lei si 40% pentru creditele contractate in alte monede straine.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Noul regulament de creditare va intra in vigoare in decembrie

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, a declarat recent ca noul regulament privind creditarea va intra in functiune abia in luna decembrie, etapele impuse de procedura trebuind parcurse cu cea mai mare minutie. Amintim faptul ca decizia BNR de a restrictiona imprumuturile in valuta a generat reactii cel putin colorate in randul institutiilor financiare. Noile norme vor afecta in[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Radu Ghetea vrea sa educe poporul roman

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, este de parere ca cetatenii romani sunt mult prea ignoranti pentru a putea avea un dialog eficient cu institutiile financiare. Este de la sine inteles ca declaratia distinsului bancher nu a fost atat de brutala, insa nu trebuie sa fim experti intr-ale comunicarii pentru a identifica substratul ideatic atat de riguros si de[...]

Citeste mai mult
coming back soon