Yandex.Metrica

Asigurarea obligatorie a locuintelor mai scumpa in 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In doar cateva luni, dupa ce asigurarea locuintelor a devenit obligatorie, sunt anuntate deja scumpiri ale politei. Obligativitatea asigurarii locuintelor a facut ca in primele noua luni ale anului 2011 sa fie vandute peste 2,5 milioane de polite, mai mult decat in ultimii trei ani la un loc.

Iata, insa, ca situatia din sistem nu este nici pe departe roz, iar asiguratorii sunt nevoiti sa vina cu prima scumpire.

“Tinand cont de faptul ca asiguratorii trebuie sa cumpere mai multa reasigurare in acest an, iar tarifele pentru reasigurare pe pietele externe au crescut, estimez ca acest lucru va influenta si preturile practicate pe acest segment de business”, a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz- Tiriac.

Practic ne aflam intr-un cerc vicios. Deoarece interesul pentru asigurarea locuintelor era scazut, era nevoie de o lege in acest sens, mai ales in urma catastrofelor naturale din ultimii ani. Legea a aparut, iar numarul politelor vandute a explodat. Tocmai aceasta explozie, se pare, va duce la scumpirea politelor.

In prezent, pretul asigurarii obligatorii pentru locuinte este de 20 de euro pentru locuintele moderne si de 10 euro pentru cele din chirpici. Valoarea asigurata este si ea diferentiata in functie de tipul locuintelor, fiind de 20.000 de euro, respectiv de 10.000 de euro. Legea impune ca, in cadrul unei asigurari sa fie acoperite obligatoriu cele trei riscuri majore: cutremur, inundatii, alunecari de teren.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

PAID a platit 9.000 de euro pentru o locuinta deteriorata de o alunecare de teren

Programul de asigurare a locuintelor isi demonstreaza eficacitatea, PAID platind, in 30 septembrie, prima dauna totala pentru o locuinta de tip B, situata in judetul Iasi. Incidentul care-a necesitat implicarea financiara a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a fost, in fapt, o alunecare de teren, asiguratul, o persoana in varsta de 88 de ani, incasand aproximativ 9.000 de euro.[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se stabilizeaza piata imobiliara internationala

Iata ca avem cateva motive in plus sa renuntam la scepticism si sa privim viitorul cu mai mult entuziasm. Cei de la Global Property Guide ne informeaza ca piata imobiliara internationala a ajuns, in sfarsit, la o relativa stabilitate tranzactionala. Stirea este de foarte bun augur, in special in contextul in care ultimii ani au fost atat de turbulenti si[...]

Citeste mai mult
coming back soon