Yandex.Metrica

Asigurarea locuintei mai scumpa din 2013?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa un an 2012 plin de modificari si reveniri pe piata asigurarilor de locuinte, anul viitor va aduce scumpiri ale politelor.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a emis o norma prin care obliga asiguratorii sa-si creeze, incepand de anul viitor, rezerve mai mari pentru a avea fonduri suficiente pentru despagubiri in cazul producerii unui eveniment major. Se considera ca Romania este una dintre cele mai expuse tari la catastrofe naturale precum cutremurele sau inundatiile.

Comisia se ambitioneaza sa nu ia in considerare zonalitatea geografica a Romaniei si, pe baza acesteia, sa stabileasca zone diferentiate de risc, pentru ca, de exemplu, probabilitatea ca un oras ca si Clujul sa fie afectat de un cutremur major este aproape ZERO!

Norma emisa, impreuna cu costurile de reasigurare, vor duce implicit la scumpirea politelor, specialistii estimand undeva in jur de 20-30%.

Singurul pas spre normalitate pe care CSA l-a facut in ultimul timp a fost sa ofere posibilitatea proprietarilor de locuinte sa si le asigure, fie printr-o polita obligatorie, fie prin una facultativa. Aceasta din urma, trebuie sa asigure, pe langa alte riscuri si cele trei riscuri majore: cutremur, inundatie, alunecare de teren.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

2012-le va aduce cu sine scaderi considerabile pe piata chiriilor

Conform predictiilor specialistilor imobiliari, scumpirea costurilor de intretinere va genera in mod ineluctabil si o scadere a chiriilor. Avand in vedere ca bugetele romanilor vor fi considerabil afectate de aceste majorari, nu este de mirare ca cei interesati de inchirierea locuintelor vor cauta ofertele cele mai ieftine, motiv pentru care, daca e sa creditam opiniile expertilor in domeniu, proprietarii vor[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient. "Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor[...]

Citeste mai mult
coming back soon