Argo Real Estate Opportunities Fund domina piata de retail din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca doua din cele mai ample si relevante parcuri de retail din Romania, ERA Shopping Park din Oradea si ERA Shopping Park din Iasi, au trecut, sau cel putin sunt in curs de a trece, sub „patronajul” fondului de proprietate Argo Real Estate Opportunities Fund.

La finanul tranzactiei, AREOF va deveni cel mai pertinent proprietar si operator de parcuri de retail din Romania.

Pe langa cele doua parcuri din Oradea si Iasi, din portofoliul fondului, care este activ in principal pe piata proiectelor comerciale din Europa Centrala si de Est, mai fac parte Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava.

Din pacate pentru cei foarte interesati de sumele implicate in aceasta achizitie de amploare, valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Proiectul ERA Shopping Park Oradea a fost dezvoltat de compania de management Omilos Group in urma unei investitii de 80 de milioane de euro si este primul proiect comercial de tip retail park din Oradea, avand o suprafata totala de 180,168 de metri patrati.

Proiectul este format dintr-o galerie comerciala cu o suprafata de 7,500 mp ce include 40 de mangazine ancorate de Hypermarketul Carrefour, Bricostore si Altex Megastore. De asemenea, pe viitor vor fi adaugate un magazin Mobexpert de 8,000 de mp, Cinema City si alte 70 de magazine in mall-ul ce se va deschide in toamna anului acesta.

De asemenea, ERA Shopping Park din Iasi este cea mai mare zona comerciala din afara Bucurestiului, ocupand o suprafata totala de peste 350,000 mp spatii de retail.

In acest moment, sunt complet operationale Galeriile Comerciale ERA (11,000 mp si 62 de magazine), hypermarketul Carrefour (15,400 mp), Praktiker (9.350 mp), Mobexpert (8,500 mp) si Altex Megastore (3,565 mp).

ERA Shopping Park va beneficia de o investitie de 175 de milioane de euro pentru o suprafata construita de 150,000 mp, o suprafata inchiriabila de 116,000 mp si 3,600 locuri de parcare.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.