Yandex.Metrica

Argo Real Estate Opportunities Fund domina piata de retail din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca doua din cele mai ample si relevante parcuri de retail din Romania, ERA Shopping Park din Oradea si ERA Shopping Park din Iasi, au trecut, sau cel putin sunt in curs de a trece, sub „patronajul” fondului de proprietate Argo Real Estate Opportunities Fund.

La finanul tranzactiei, AREOF va deveni cel mai pertinent proprietar si operator de parcuri de retail din Romania.

Pe langa cele doua parcuri din Oradea si Iasi, din portofoliul fondului, care este activ in principal pe piata proiectelor comerciale din Europa Centrala si de Est, mai fac parte Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava.

Din pacate pentru cei foarte interesati de sumele implicate in aceasta achizitie de amploare, valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Proiectul ERA Shopping Park Oradea a fost dezvoltat de compania de management Omilos Group in urma unei investitii de 80 de milioane de euro si este primul proiect comercial de tip retail park din Oradea, avand o suprafata totala de 180,168 de metri patrati.

Proiectul este format dintr-o galerie comerciala cu o suprafata de 7,500 mp ce include 40 de mangazine ancorate de Hypermarketul Carrefour, Bricostore si Altex Megastore. De asemenea, pe viitor vor fi adaugate un magazin Mobexpert de 8,000 de mp, Cinema City si alte 70 de magazine in mall-ul ce se va deschide in toamna anului acesta.

De asemenea, ERA Shopping Park din Iasi este cea mai mare zona comerciala din afara Bucurestiului, ocupand o suprafata totala de peste 350,000 mp spatii de retail.

In acest moment, sunt complet operationale Galeriile Comerciale ERA (11,000 mp si 62 de magazine), hypermarketul Carrefour (15,400 mp), Praktiker (9.350 mp), Mobexpert (8,500 mp) si Altex Megastore (3,565 mp).

ERA Shopping Park va beneficia de o investitie de 175 de milioane de euro pentru o suprafata construita de 150,000 mp, o suprafata inchiriabila de 116,000 mp si 3,600 locuri de parcare.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele mai relevante parcuri comerciale din Romania

Parcurile comerciale par s-o duca relativ bine in aceasta perioada deconcertanta. Avand in vedere ca aceste zone ample sunt perfect compatibile cu proiectele de extindere, toate fiind construite la periferia marilor orase, dezvoltatorii si retailerii mai indrazneti investesc sume considerabile in construirea de noi spatii. Deosebirea dintre un parc situat in afara orasului si un complex comercial amplasat in inima[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Iulius Group pierde prima pozitie in clasamentul celor mai mari proprietari de centre comerciale din Romania

Suntem informati ca piata de retail va inregistra o crestere notabila in perioada imediat urmatoare. Cu alte cuvinte, investitorii interesati de acest sector lucrativ au demarat deja proiecte mult mai imbitioase decat anului trecut, iar cei care au ajuns cu lucrarile aproape de final ne-au adus la cunostinta ca aceasta toamna se va remarca prin multele si spectaculoasele inaugurari de[...]

Citeste mai mult