Yandex.Metrica

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere.

indicele blitzPrețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie

Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie prețul mediu este de 1386 euro/mp, o scădere de 200 de euro/mp, comparativ cu luna martie.
Alte scăderi de prețuri, dar mult mai temperate s-au înregistrat în cartierele Gheorgheni, Central și Plopilor. Astfel, în cartierul Gheorgheni prețul mediu de vânzare pentru apartamente în luna martie este de 1683 euro/mp, o scădere de 26 de euro/mp, comparativ cu luna martie. Iar în zona Centrală, prețurile apartamentelor au scăzut în luna aprilie cu 32 de euro/mp, de la 1768/mp în luna martie la 1736/mp în luna aprilie.
Putem remarca faptul că în cartierele în care s-au înregistrat luna trecută creșteri de preț spectaculoase, în luna aprilie acestea au scăzut, ajungând la un nivel similar cu cel anterior pentru respectivele zone.

“Din perspectiva cererilor clienților, se poate observa o schimbare a zonei de interes în funcție de ofertă. Astfel, un client care avea ca și criteriu strict o anumita zona din cartierul de interes, cu un număr limitat de oferte, devine mai flexibil datorita ofertei mai variate din afara perimetrului definit inițial. Acest fenomen duce la scăderea cererii în anumite zone atrăgând totodată o corecție a prețului” a explicat Ștefan Dumitraș, Broker I.

Cartierele în care prețurile apartamentelor continuă să crească

Luna aprilie a adus însă și creșteri semnificative a prețurilor la apartamente în unele cartiere. Astfel, cea mai mare creștere a fost înregistrată în cartierul Andrei Mureșanu. Aici prețurile apartamentelor au crescut cu 150 de euro/ mp, de la 1715/mp în luna martie la 1865/mp în luna aprilie.
În cartierul Europa s-a înregistrat o creștere de 93 de euro/mp la prețurile apartamentelor, de la 1288 euro/mp în luna martie la 1381 euro/mp în luna aprilie 93.
Alte creșteri ale prețurilor s-au înregistrat în cartierele:

  • Dâmbul Rotund creștere de 65 de euro/mp de la 1318 euro/mp în luna martie la 1383 euro/mp în luna aprilie.
  • Între Lacuri creștere 61 de euro/mp de la 1551 euro/mp în luna martie la 1616 euro/mp în luna aprilie,
  • Bună Ziua creștere de 58 de euro/mp de la 1415 euro/mp în luna martie la 1473 euro/mp în luna aprilie.
  • Grigorescu, creștere de 56 de euro/mp de la 1407 euro/mp în luna martie la 1463 euro/mp în luna aprilie.
  • Iris creștere de 45 de euro/mp de la 1345 euro/mp în luna martie la 1390 euro/mp în luna aprilie .

Prețurile apartamentelor de la periferie, din Florești și Baciu au crescut de asemenea; astfel, apartamentele din Baciu continuă să treacă de 1000 de euro/mp. Astfel, în luna aprilie, prețurile apartamentelor au crescut cu 45 de euro/mp, de la 1002 euro/mp în luna martie la 1047 euro/mp în luna aprilie. Și în Florești prețurile au înregistrat o ușoară creștere de 28 de euro/mp. În luna aprilie, prețul mediu a fost de 859 de euro/mp, în timp ce în luna martie acesta a fost de 831 euro/mp.

”Interesul cumpărătorilor crește proporțional cu avantajele oferite de zona de interes. Însă descoperirea de noi zone, învecinate cu “kilometrul 0” al cartierului dorit, scoate la suprafață o maleabilitate care, respectând criteriile cumpărătorului, poate deveni cheia spre succesul achiziționării noii locuințe dorite. ” a declarat Ștefan Dumitraș, Broker I.

Creșteri de preț spectaculoase pentru garsoniere

indicele blitzGarsonierele au înregistrat o creștere de preț semnificativă în luna aprilie. Astfel, în cartierele Bună Ziua, Iris și Mănăștur prețurile acestora s-au majorat, cea mai mare creștere fiind înregistrată în cartierul Mănăștur, 231 euro/mp. 1580 euro/mp în luna aprilie comparativ cu 1349 euro/mp în luna martie.
În cartierul Iris s-a înregistra o majorare de 189 de euro/mp. În luna martie, prețul mediu pentru garsoniere a fost de 1426 euro/mp în timp ce în aprilie a a juns la 1615 euro/mp. În cartierul Bună Ziua, prețul a crescut cu 77 de euro, de la 1448 euro/mp în luna martie la 1525 euro/mp în luna aprilie.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.
În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 ani 0 Comentarii

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou. Cea mai mare creștere a prețurilor[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Căldura duce din nou prețurile în sus!

Indicele Blitz a înregistrat în luna mai o medie de 1510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, când media a fost de 1473 euro/mp. După o scădere ușoară în luna aprilie, luna mai a venit din nou cu creșteri ale prețurilor pentru locuințe. Prețul apartamentelor a început din nou să crească Creșteri spectaculoase de preț au fost înregistrate[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon