Yandex.Metrica

Apartamentele s-au ieftinit cu 5%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Apartamentele continua sa se ieftineasca.

In ciuda unor predictii recente, situatia nu pare sa dea semne ca se va ameliora, deprecierile de toate facturile continuand sa fie mult prea pertinente pentru a fi ignorate.

Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca oficialii guvernamentali sufera de iluzia stabilitatii. Cu alte cuvinte, demagogia optimista refuza sa priveasca realitatea in fata, preferand sa opereze cu sentinte si ipoteze false.

Cei de la NewsIn ne informeaza ca, in luna septembrie, un metru patrat util de spatiu locuibil a ajuns la 1.048 euro, cu 1,6% mai mult de cat in luna august, dar cu 5,1% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in marile orase a inregistrat variatii moderate in septembrie. La nivelul tranzactiilor, insa, exista diferente mari de la un caz la altul, chiar si in cazul unor proprietati cu caracteristici asemanatoare. In acelasi imobil, doua apartamente cu acelasi numar de camere ajung sa fie vandute la preturi total diferite“, a declarat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o usoara crestere, de 0,2%, in septembrie. Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are in prezent valoarea de 964 euro/mp util, care este cu 7,1% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Pretul apartamentelor noi a inregistrat o crestere de 0,8% in ultimele treizeci de zile, insa fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt mai ieftine cu 10%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Constanta a crescut in ultimele treizeci de zile. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru luna septembrie este de 958 euro/mp util, in crestere cu 0,3% fata de luna precedenta. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut o crestere de 3,4% de la 939 euro/mp util pana la 971 euro/mp util. Tendinta a fost diferita in cazul apartamentelor vechi al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in septembrie, o scadere de 0,1%, atingand valoarea de 956 euro/mp util.

Preturile apartamentelor din Brasov au scazut in luna septembrie. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 861 euro/mp de suprafata utila, cu 1% mai putin decat in luna august. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,7% mai ieftine. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 915 euro/mp si a crescut in ultimele treizeci de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o scadere de 1%.

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au scumpit cu 1,4% in septembrie, aceasta fiind cea mai mare rata de crestere din tara. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a urcat pana la 810 euro/mp util. Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a contractat considerabil, aceasta fiind in prezent de 1,5%. Apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat cu 2%. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 861 euro/mp util.

Indicele imobiliare.ro pentru Ploiesti inregistreaza, in luna septembrie, o valoare medie de 869 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Preturile afisate de proprietari in ultimele treizeci de zile au fost cu 0,8% mai mari. In comparatie cu luna septembrie 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 8,9 mai mici.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon