Yandex.Metrica

Apartamentele din zona centrala, intre maretia boltelor inalte si gustul banilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

V-ati intrebat vreodata cine locuieste in apartamentele din centrul Clujului? Cine sunt privilegiatii “zonei zero”, fie ca sunt ei chiriasi sau proprietari? Care sunt avantajele si dezavantajele traiului in centrul orasului vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca va imaginati ca mansardele de pe Eroilor sunt suprapopulate cu scriitori si artisti, iar aerul boem, de umezeala ranceda, inaccesibil muritorilor de rand, apartine doar celor ce-si elibereaza spiritul pe altarul creatiei, ei bine, sunteti departe de adevar. Bineinteles, un oras prin excelenta cultural, ascunde in labirinturile sale pietonale povesti desprinse parca de realitatea cotidiana, insa, in marea lor majoritate, exploatarea acestor locuri este cat se poate de umana, foamea de bani depasind cu mult granitele simtirii artistice.

Astfel, in locul scriitorilor, pictorilor, muzicienilor, camerele inalte ale apartamentelor centrale au facut loc birourilor diverselor companii, desi lipsa locurilor de parcare a fost si va fi un inconvenient major. Pozitionarea, suprafetele generoase ale camerelor, maretia boltelor, arhitectura, scarile de acces ca balustrada din fier forjat, lifturile de la inceputul secolului trecut, confera un anumit statut locatiei si deci companiilor care-si desfasoara aici activitatea. Chiria lunara variaza intre 5 si 8 euro pe metru patrat.

O alta categorie de proprietati oferite spre inchiriere sunt apartamentele de protocol. Avand finisaje de calitate superioara si mobilier modern, acestea se adreseaza reprezentantilor firmelor, aflati in calatorii de afaceri sau in tranzit in Cluj-Napoca. Perioada de inchiriere este relativ scurta, insa, exista companii care inchiriaza aceste locuinte pe termen lung avand proiecte sau lucrari in zona care necesita un timp mai mare de sedere.

Si unele activitati comerciale sunt prestate in apartamentele din zona centrala, in special, acele activitati care nu necesita expunere stradala sub forma unei vitrine, de exemplu. Intalnim baruri, cafenele, magazine diverse.

O ultima categorie de locatari ai “locuintelor burgheze” este formata din oameni obisnuiti, proprietari sau chiriasi, care prefera sa locuiasca in astfel de locuinte, din placere, din obisnuinta, din convingere. Avantajele traiului in zona centrala cuprind: statutul social, apropierea fata de principalele obiective ale orasului, dinamica vietii, etc. Dezavantajele majore: costurile ridicate ale vietii, poluarea, lipsa hipermarketurilor, etc.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

1 Comments
 • Maxacum 6 ani

  In orice si oriunde este avantaj si dezavantaj. Si nu neaparat conteaza unde stai ci cu cine stai.

 • Adauga un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Website Protected by Spam Master


 • Maxacum 6 ani

  In orice si oriunde este avantaj si dezavantaj. Si nu neaparat conteaza unde stai ci cu cine stai.

 • Te-ar putea interesa si

  Acum 7 ani 0 Comentarii

  Blitz de dimineata

  Buna dimineata in frumoasa zi de joi! Este ziua lui Jupiter, zeul suprem al romanilor si ziua dragostei in traditia populara romaneasca. Iata stirile zilei: -Circulatia masinilor in centrul Clujului va fi interzisa in weekendurile verii. Astfel, Primaria a decis inchiderea traficului in Piata Unirii, si pe strazile Napoca si Eroilor in fiecare weekend, intre 14 iulie si 1 septembrie,[...]

  Citeste mai mult
  Acum 7 ani 0 Comentarii

  De ce nu-si cumpara romanii locuinte?

  Ne intoarcem la cea mai veche intrebare din sectorul imobiliar: sa cumpar sau sa stau in chirie? Incercam in cele ce urmeaza sa analizam motivele pentru care oamenii prefera sau sunt nevoiti sa ramana la statutul de chiriasi intr-o tara a proprietarilor. Pentru ca, da, suntem o tara a proprietarilor! O tara in care iti cauti si te multumesti cu[...]

  Citeste mai mult