Yandex.Metrica

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013.

Indice Blitz trimestrul 1In functie de numarul de camere, avem cresteri pe linie, cu o singura exceptie.

Apartamentele cu o camera si garsonierele din municipiul Cluj-Napoca au costat in medie in primul trimestru, 1.000 euro/mp, fata de 991 euro/mp cat costau la sfarsitul anului trecut. Aceasta crestere semnificativa de pret nu s-a inregistrat si in cazul apartamentelor cu o camera si garsonierelor din Cluj si vecinatati. Conform trendului indicelui Blitz general, acestea s-au scumpit doar cu 1 euro/mp, de la 850 euro/mp in decembrie, la 851 euro/mp- media primului trimestru.

Apartamentele cu 2 camere sunt, asa cum este si normal, cele care au cele mai apropiate valori fata de indicele mediu Blitz. Media primului trimestru pentru Cluj-Napoca a fost de 983 euro/mp(valoare similara cu cea a indicelui Blitz), fata de 981 euro/mp cat era in luna decembrie. Pentru apartamentele de 2 camere situate atat in Cluj-Napoca cat si in zonele limitrofe, valorile medii ale preturilor publice au fost de 830 euro/mp- media primului trimestru, respectiv 826 euro/mp valoarea medie de la finele anului trecut.

Apartamentele cu 3-4 camere din Cluj-Napoca au costat 977 euro/mp in primul trimestru, fata de 972 euro/mp in decembrie, iar exceptia de la regula o da acelasi tip de apartament, dar situat in Cluj si localitatile vecine, care s-a ieftinit in primul trimestru, ajungand de la 899 euro/mp in decembrie, la 889 euro/mp in primul trimestru al lui 2014, semn ca, in special, locuintele cu un grad ridicat de confort de la periferii, au fost cele care s-au depreciat cel mai mult.

Topul cartierelor Clujului in primul trimestru este dominat, asa cum era si firesc, de Centru, urmat de Grigorescu si de Zorilor!

Centru- 1076 euro/mp, fata de 1074 euro/mp la sfarsitul anului trecut;
Grigorescu- 1043 euro/mp, fata de 1028 euro/mp;
Zorilor- 1016 euro/mp, fata de 1005 euro/mp;
Gheorgheni- 1015 euro/mp, fata de 1016 euro/mp;
Europa- 1014 euro/mp, fata de 1018 euro/mp;
Marasti- 1000 euro/mp, fata de 998 euro/mp;
Buna Ziua- 985 euro/mp, fata de 953 euro/mp;
Manastur- 916 euro/mp, fata de 896 euro/mp;
Floresti- 520 euro/mp, valoare identica cu cea inregistrata la finele lui 2013.

Indicele Blitz este singurul indice imobiliar de pe piata imobiliara clujeana si prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz este singurul indice la nivel national care face o delimitare clara intre ofertele din Cluj-Napoca si cele din localitatile limitrofe, oferind astfel rezultate mult mai concludente pentru piata imobiliara clujeana.

Calculul indicelui Blitz se realizeaza eliminand preturile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon