Yandex.Metrica

Apartamentele de vanzare din Cluj incep anul pe plus. Vezi care este exceptia!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a inregistrat valoarea medie de 1.148 euro/mp pentru luna ianuarie 2016, in crestere fata de luna anterioara cu 1,05 %, ceea ce inseamna ca apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca isi continua parcursul stabilit in anul anterior, acela de a adauga in fiecare luna cate aproximativ un procent la pretul lor public.

Indice Blitz Ianuarie 2016In conditii normale de piata, ar trebui sa ne asteptam la o crestere undeva in jur la 10% la finalul anului, desi tulburarile din sectorul bancar anunta un an imprevizibil pentru sectorul imobiliar, in special din perspectiva creditarii.

Ce apartamente cauta clujenii?

Analizand datele din tabelul de mai jos, observam o crestere mai mare de preturi in dreptul apartamentelor cu 2 si 3 camere, ceea ce traduce intr-o cerere ridicata pe acest segment. Acest lucru se datoreaza si conditiilor inca favorabile de creditare, cumparatorii avand la dispozitie atat fonduri Prima Casa cat si credite imobiliare standard la costuri foarte bune si fiind deci atrasi de locuinte cu un grad mai ridicat de confort. Primul rezultat al acestui tip de comportament se vede in cazul apartamentelor cu 1 camera, care s-au depreciat in luna ianuarie, pretul lor public fiind cu numai 2 euro/mp mai mic decat in luna anterioara.

indice-cj

Cele mai scumpe apartamente din Cluj sunt in Andrei Muresanu!

Topul cartierelor Clujului este dominat de Andrei Muresanu, ale carui apartamente le studiem de mai bine de jumatate de an si pe care am hotarat sa le introducem in analiza lunara Blitz incepand cu aceasta luna. Apartamentele din Andrei Muresanu au avut in luna ianuarie preturi medii publice de 1.309 euro/mp, fiind urmate in clasament de apartamentele din Centru- 1.300 euro/mp si de cele din Zorilor- 1.223 euro/mp.

Foarte interesant este faptul ca apartamentele din Manastur au inregistrat o usoara scadere de pret in ianuarie, pierzand fata de luna decembrie, in medie, 1 euro/mp.

Si apartamentele din Floresti isi continua parcursul ascendent, iar pretul mediu de 626 euro/mp inregistrat in ianuarie, le fac cele mai accesibile variante din zona Clujului, la putin peste jumatate de pret fata de apartamentele din municipiu.

indice-cj-cartiere

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic unic pe piata imobiliara locala, care prezinta media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Crestere usoara a preturilor locuintelor in luna august. Vezi care este singurul cartier unde preturile au scazut!

Conform indicelui Blitz, atat apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca cat si cele din comunele invecinate, s-au apreciat usor in luna august 2014. Indicele Blitz pentru Cluj-Napoca a atins valoarea medie de 991 euro/mp, in crestere fata de celelalte luni de vara, semn ca ne asteapta o toamna activa in sectorul imobiliar. In ceea ce priveste tipul apartamentelor de vanzare, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a patra luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%. Apartamentele cu[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Liniste pe piata imobiliara clujeana. Modificari minore ale indicelui Blitz in octombrie!

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, a inregistrat in luna octombrie o valoare medie de 863 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca si din localitatile invecinate, aceeasi valoare inregistrandu-se in luna precedenta. Apartamentele de vanzare din municipiu s-au ieftinit in medie doar cu 1 euro/mp, o scadere absolut nesemnificativa, ajungand la 997 euro/mp. Tulburarile din cadrul[...]

Citeste mai mult
coming back soon